Dünya Lakabı korkunçtu, çareyi Türkiye'de buldu! Son hali inanılmaz

Lakabı korkunçtu, çareyi Türkiye'de buldu! Son hali inanılmaz

Paylaş
Lakabı korkunçtu, çareyi Türkiye'de buldu! Son hali inanılmaz

Yaz turizminde dünyada önemli bir yere sahip olan ülkemiz, teknolojik gelişmelerle birlikte başka alanlarda da gözde hale geldi. Bu alanlardan birisi de sağlık turizmi. Dünya medyası, dişlerinden memnun olmayan ve tedavi için Türkiye'ye gelen insanların inanılmaz değişimlerini konuşuyor.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | Dünyada pek çok insan, vücudunun belli bir bölümünden rahatsızlık duyarak bunu değiştirmek için operasyonlar geçiriyor. Bu operasyonların estetik kaygılar uğruna yapıldığı düşünülse de tıbbi olarak da önemli sonuçları bulunuyor. İnsanlar bu kaygıları ve rahatsızlıkları için tedavi yöntemi ararken çok da eski olmayan bir turizm türü ortaya çıkmış oldu: Sağlık turizmi.

Haberin Devamı

İNGİLİZLERİN TERCİHİ TÜRKİYE

Yaz,kış, tarih ve kültür turizmlerinde dünyadaki sayılı ülkelerden birisi olan Türkiye, sağlık turizminde de oldukça popüler bir tercih haline geldi. Bu popülaritenin en büyük sebeplerinden birisi de Türkiye'deki sağlık kuruluşlarının kaliteli bir hizmeti uygun fiyata vermesi. Özellikle İngiltere'den birçok hasta diş tedavisi için Türkiye'nin yolunu tutuyor. O kadar ki, İngiltere'de 'Türkiye Dişi' terimi birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı.

"AT AĞIZLI' DİYE DALGA GEÇİYORLARDI"

Türkiye'ye gelerek hayatını değiştirenlerden birisi de 41 yaşındaki İngiliz vatandaşı Leona Clarke'tı. Clarke, dişleri sebebiyle on yıllardır düzgün bir şekilde ağzını bile kapatamıyordu. Etrafındaki insanlar tarafından 'at ağızlı' olarak dalga geçilen Clarke, daha fazla dayanamayıp tedavi için İngiltere'de doktor aramaya başladı.

Haberin Devamı

Çocukluğunda yaşadığı diş eti iltihabı nedeniyle dişlerinin bu hale geldiğini söyleyen Clarke, çok fazla zorbalığa uğradığını belirtti.

DİŞ HEKİMİ KORKUSU ÖNÜNE GEÇTİ

Çocukluğundan beri kendisiyle dalga geçildiğini söyleyen Clarke, diş hekimi gitmekten çok korkuyordu. Belki de uzun zaman önce yapması gereken doktor ziyaretini sırf bu yüzden neredeyse 20 yıl boyunca ertelemişti. Yaşadığı zorbalığa dayanamayan Clarke sonunda cesaretini toplayarak doktorla görüşmeye karar verdi.

2020 yılında ülkesindeki doktorlarla görüşmeye başlayan Clarke, tedavi masraflarının 22 bin pound (yaklaşık 450 bin TL) tuttuğunu öğrendi. Clarke'ın buna bütçesi yetmeyeceği için ümidi kırılmaya başlamıştı.

Clarke, bununla pes etmeyerek alternatifler aramaya başladı. Araştırmaları sonucu Türkiye'de aynı operasyonu daha uygun fiyata yaptırabileceğini öğrenen Clarke, Türkiye'ye gelmek için planlar yapmaya başladı. Türkiye'de bulduğu paketin içerisinde implantlar, kemik grefti, sinüs kaldırma ve kronlar bulunan Clarke bu paket için 6 bin pound (yaklaşık 123 bin TL) ödeyecekti.

"HER AYNAYA BAKTIĞIMDA BUNU HATIRLIYORDUM"

Türkiye'de geçirdiği operasyonun ardından yaşanan değişiklikle birlikte özgüveninin yerine geldiğini söyleyen Clarke, şu ifadeleri kullandı:

Dişlerim tam bir felaketti. Büyük ve utanç vericiydi. Özgüvenim sıfırdı ve fotoğraflarda asla gülmezdim. İnsanlar sürekli ağzım kapalı olduğu için beni sessiz biri sanırdı. İnsanlar bana 'at ağızlı' derdi ve bu söz benim beynime kazındı. Her aynaya baktığımda bu aklıma geliyordu.

Haberin Devamı

Diş hekimine gitmek için duyduğu cesareti güneş gözlüklerinden ve sesi engelleyecek kulaklıklardan aldığını söyleyen Clarke, çocukken yaşadığı diş hekimi travmasını şöyle anlattı:

Onlarca yıldır diş hekimi matkabı sesinden ve diş hekimlerinden korkuyorum. Matkabı, sanki bir tahtayı çiziyormuş gibi tüm bedenimden geçerken hissettiğimi hatırlıyorum. Çok korkuyordum ve acı çekiyordum.

SANCILI İYİLEŞME SÜRECİ

Dişlerini yaptırmaya karar verdiği dönemle ilgili konuşan Clarke, "Türkiye'deki klinik bana 2 kez gitmem gerektiğini söyledi. Bunlar 10 gün kalmayı gerektirecek ziyaretlerdi. Bundan 6 ay sonra mükemmel bir gülüşe sahip olma hayaliyle bunu kabul ettim çünkü buna değerdi" ifadelerini kullandı.

2020 yılının mart ayında ilk operasyonuna başlanan Clarke'ın ön tarafta bulunan 4 dişi çekildi. Yaşadığı tecrübeyi, "Koltukta oturmak aslında o kadar da kötü değildi. Neler olduğunu ve insanların neler konuştuğunu duymamak bana çok yardımcı oldu" şeklinde anlatan Clarke, operasyon esnasında çok heyecanlı ve aynı zamanda gergin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

"HAYATIMDA YAPTIĞIM EN İYİ ŞEY"

Uyandığı sabah çok karmaşık hissettiğini ve hiçbir şey yiyemediğini söyleyen Clarke'ın, dişlerinde 4 farklı kanal tedavisi bulundu. Bu sebeple 5 ay sonra tekrar gelmek üzere geçici dişlerle evine gönderilen Clarke, büyük bir heyecanla ikinci operasyonu için Türkiye'ye geldi.

Operasyonun ardından iyileşme sürecinin 3 ay sürdüğünü belirten Clarke, yemek yiyemediğini yalnızca püre ile beslendiğini söyledi. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen iyileşmenin ardından kendi söylemiyle 'mükemmel bir gülüşe' sahip olan Clarke, yaptıkları için kendisiyle gurur duyduğunu söyleyerek bunun hayatında yaptığı en iyi şey olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DEN 'HOLLYWOOD GÜLÜŞÜYLE' AYRILDI

Başka bir vaka ise yine İngiliz olan 58 yaşındaki Sally Murphy'nin başına geldi. Dişlerinden rahatsızlık yaşayan ve yıllardır dalga geçilen Murphy, koronavirüs pandemisi esnasında yaşadığı sıkıntılar sebebiyle uzun zamandır tanıdığı diş hekimine gitmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Yapılan muayenenin ardından kendisine tedavi için 19 bin pound (yaklaşık 387 bin TL) fatura çıkarılan Murphy, farklı seçenekler aramaya başladı. Türkiye'de aynı işlemin 4 bin 800 pound (yaklaşık 100 bin TL) tuttuğunu öğrenen Murphy, hemen seyahatini planladı ve Türkiye'ye geldi.

Yaşadığı dönemi anlatan Murphy, "İmplantları özel olarak yaptırmak için yer bakıyordum ancak fiyatlar inanılmaz derecede yüksekti. Sonunda Antalya'da bir klinik buldum ve operasyonu orada yaptırmaya karar verdim" diye konuştu.

Yaşadığı değişimin ardından artık bir Hollywood gülüşüne sahip olduğunu söyleyen Murphy, Antalya'ya yaptığı seyahatin hayatını değiştirdiğini ifade etti.