Dünya Lavrov, Bucha'daki katliamı yalanladı: Hepsi kurgulanmış

Lavrov, Bucha'daki katliamı yalanladı: Hepsi kurgulanmış

Paylaş
Lavrov, Bucha'daki katliamı yalanladı: Hepsi kurgulanmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bucha kentinde ortaya çıkan görüntülere ilişkin, 'Bucha’daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı' dedi. Öte yandan Kremlin'den de bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın Bucha kentinde, Rus ordusu tarafından sivillerin öldürüldüğüne yönelik iddiaları reddederek, 'Rusya, Bucha'daki insanların ölümüne sebep olduğu yönündeki iddiaları reddediyor ve bu konu uluslararası düzeyde tartışılmalı' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ile Moskova’da görüşme gerçekleştirdi. Toplantının öncesinde açıklamalarda bulunan Lavrov, Bucha kentinde ortaya çıkan görüntüleri provokasyon olarak yorumlayarak, “Geçen gün, Rus askeri personelinin varılan planlar ve anlaşmalar doğrultusunda oradan ayrılmasının ardından Kiev bölgesine bağlı Buça kentine başka bir sahte saldırı düzenlendi. Bucha’daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı. Batı, Ukrayna’daki insani durum ile ilgili spekülasyon oluşturma girişiminde bulunuyor. Rusya Federasyonu bu girişimi barış ve güvenliğe tehdit oluşturan bir provokasyon olarak değerlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TOPLANTI TALEP EDECEK


Görüşmede Rusya Federasyonu’nun, İngiltere'den BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevlerini yerine getirmesini ve Bucha'daki durumla ilgili bir toplantı düzenlemesini talep edeceği de vurgulandı.

KREMLİN İDDİALARI REDDETTİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, “Rusya, Bucha'daki insanların ölümüne sebep olduğu yönündeki iddiaları reddediyor. Konular uluslararası düzeyde tartışılmalı. Bu konu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BM) toplantısında ele alınmalı. Bu girişimin engellendiğini biliyoruz. Diplomatlarımız bu konunun Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşınması için yoğun çaba gösterecek. Bu ciddi bir konu” ifadelerini kullandı.
Dünya liderlerine de çağrı yapan Peskov, “Liderlere Bucha ilgili şüpheyle yaklaşması çağrısı yapıyoruz. Durum kesinlikle ciddi ve burada özellikle birçok uluslararası liderin açıklama yapmak için acele etmemelerini, suçlamalarda bulunmamalarını, ancak yine de çeşitli kaynaklardan bilgi talep etmelerini, en azından argümanlarımızı dinlemelerini istiyoruz.

Haberin Devamı



Ukrayna tarafından ortaya çıkarılan görüntülerin güvenilirliğine de şüpheyle yaklaştıklarını belirten Peskov, “Bu materyallere güvenilemez. Rusya Savunma Bakanlığı birçok sahte görüntüyü ortaya çıkardı. Gerçekler, olayların tarih kronolojisine göre bu görüntülerin güvenilirliği lehinde değil” şeklinde konuştu.

İHA