Dünya Malta'da 'öldürülen' Pelin Kaya'nın babasından şoke eden sözler! 'Çığlık çığlığa uyandı...'

Malta'da 'öldürülen' Pelin Kaya'nın babasından şoke eden sözler! 'Çığlık çığlığa uyandı...'

Paylaş
Malta'da 'öldürülen' Pelin Kaya'nın babasından şoke eden sözler! 'Çığlık çığlığa uyandı...'

Malta'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 30 yaşındaki mimar Pelin Kaya'nın bir kaza değil, cinayet kurbanı olduğu belirtilirken Pelin'in acılı babasının açıklamaları yürek dağladı. Kızının ölüm haberini duyduğu anlatan babanın sözleri şoke etti.

Posta.com.tr | Türkiye'de doğup büyüyen 30 yaşındaki Pelin Kaya alanında oldukça başarılı bir mimardı. Çalışmak için yurtdışından teklif alan Kaya, Malta'nın Griza şehrine taşındı ve burada çalışma hayatını sürdürdü.

Haberin Devamı

18 Ocak gecesi arkadaşları ile doğum gününü kutlamak için dışarı çıkan Pınar Kaya, korkunç bir kaza geçirdi. Fransız kökenli bir Malta vatandaşı olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Jeremie Camilleri, kontrolden çıkarak önce benzin istasyonuna daldı ardından da benzinliğin yanında bulunan restorana çarptı. Bu sırada içerideki Pelin Kaya, Camilleri'nin aracının altında ezildi.

Olayın şoku ile aracından inen Camilleri, Kaya'nın üzerine taş atmaya başladı. Herkes şoke olmuş şekilde yaşananları izlerken, aracın sürücüsü Camilleri, olaya müdahale etmek isteyenleri engelledi. Etrafta toplanan kalabalığa hakaretler ve tehditler saçan Camilleri, polis ekipleri gelince onlara da direndi. Polis tarafından şok tabancasıyla etkisiz hale getirilen sürücü, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bu sırada çarpmanın etkisi ile yerde hareketsiz yatan Pelin Kaya hemen hastaneye kaldırıldı ancak burada hayatını kaybetti. Korkunç kazanın ardından karakola götürülen Camilleri'nin aşırı derecede alkol ve uyuşturucu aldığı belirlendi.

Pelin Kaya'nın yakınlarının ve Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği yetkililerinin de hazır bulunduğu ilk duruşmada, Hakim Joe Mifsud, 33 yaşındaki Camillieri'nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verdi.

KAZADAN SONRA ÜZERİNE TAŞ ATTI

Görgü tanıklarının ifadesine göre tutuklanmadan önce polise karşı koyan Camilleri, kazadan sonra yerde yatan Türk kadının üzerine taş attı.

Yine görgü tanıklarına göre Camilleri, genç kadına yardım etmek isteyenleri de engellemeye çalışırken olay yerine gelen polisin elektrikli şok tabanca kullanmasıyla kontrol altına alınabildi.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre siyah bir araç süren şoför, hız yaparken kontrolü kaybederek, kaldırımda yürüyen genç kadına çarptıktan sonra bir tavuk zinciri şubesinin vitrinine şiddetle vurarak durabildi.

BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLAR

Times of Malta gazetesi, İstanbullu olduğu belirtilen kazanın kurbanı ve saldırganın ilk belirlemelere göre birbirlerini tanımadıkları bilgisini paylaştı.

Yine aynı haberde mobilya mağazasında son bir yıldır çalışan genç kadının hemen kaldırıldığı hastanedeki tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Genç kadının çalıştığı işyerindeki arkadaşları tarafından çok sevildiği bildirildi. Bu arada tutuklanan saldırganın hırsızlık suçundan adli denetim altında olduğu ortaya çıktı.

"KASTEN İŞLENMİŞ CİNAYET"

Pelin Kaya'nın yakınlarının ve Türkiye'nin Valetta Büyükelçiliği yetkililerinin de hazır bulunduğu ilk duruşmada Hakim Joe Mifsud, Camillieri'nin kasten öldürme suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Malta basınına duruşmadan yansıyan bilgilere göre, savunma tarafı, halihazırda psikiyatrik tedavi gördüğünü belirttikleri müvekkilleri Camilleri'nin bu nedenle hastanedeki adli tıp koğuşunda tutulmasına yönelik savunma yaptı. Ancak mahkeme, bu talebi kabul etmeyerek sanığın Corradino cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Duruşmada olayla ilgili bilgi veren polis müfettişi Keith Zahra, "Bu basit bir trafik kazası değil, kasten işlenmiş bir cinayet" dedi.

SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Kaya, 8 Ocak'ta Facebook'taki bir grup üzerinden ev arkadaşı aradığını duyurmuş ve "Merhaba. Bayan ev arkadaşı arıyorum. Gzira'da yaşıyorum. Dairede 2 yatak odası ve ortak banyo var. Şubat ayının ortalarında satışa sunulacak. İlgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçin" ifadelerini kullanmıştı.

BABASI İLK KEZ KONUŞTU: KIZIM ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA UYANDI

Kızının ölüm haberini alan acılı baba İsmet Kaya, "Olayı şöyle duydum, kızımın salı akşamı yaş günüydü. Akşam 8-10 saatleri arasında konuştum, doğum gününü kutladım. Görüntü konuştuk, ondan sonra, 'doğum gününü arkadaşlarımda kutlayacağız onların da selamı var' dedi. 'Tamam kızım doğum günün kutlu olsun' dedim. İnternetten çiçekler gönderdim, babalık görevimi yaptım. Sabah ablası odasında uyurken çığlıkla kalktı. Kabus görürdü genelde, annesi koştu. Kabus gördü zannettim. Orda Berivan diye bir arkadaşı var, ilk okuldan beri arkadaşlar. Orda kulağında telefon, 'Baba Pelin'i kaybettik' dedi. Aldım telefonu 'Berivan ne oldu?' dedim. Dedi ki, 'İsmet amca, Pelin'i kaybettik' dedi. 'Nasıl olur, inanmıyorum' dedim. 'Trafik kazası, araba çarptı Peline' dedi " diye konuştu

Haberin Devamı

"BUGÜN GELECEK KIZIM, DÖNECEK ÜLKESİNE"

"Dünya başıma yıkıldı" diyen Baba Kaya, "Yapacak hiçbir şeyim yoktu orada. Gereken neyse, dayısı ile ablası gitti Malta'ya. Ben inanmadım internette resmi düşünceye kadar. Yalan dedim ama yalan olmadı. Bu bir cinayet ben öyle yorumluyorum. Oradaki halktan büyük tepkiler almış, onlara hepsine de, Malta halkına teşekkür ediyorum. Mahkeme çıkmış, mahkeme üst savcıya atmış. 100 sene ceza alsa ne olur, bir caniymiş zaten. Şartlı tahliye olmuş 10-15 gün önce. Kızıma kaldırımda vuruyor, evine gelirken. Benzin istasyonuna dalıyor. Kafeye giriyor, oradan çıkıyor, kızıma doğru gidiyor. Sonra görevli iki polis yanına gidiyor, polislerin üzerine yürüyor. O adamlar polisler sağ olsun şoklu silahla müdahale ediyor. İki kişi zorla zapt ediyorlar. Kızımın bir an önce ülkesine dönmesini istedim, gerekli yerlere müracaat ettim. İşte bugün gelecek kızım, dönecek ülkesine. Bu bir cinayet, benim görüşüm bu. Gerekli cezayı alır İnşallah, tek temennim bu. Acımı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Yılbaşında buradaydı, içime doğmuştu 'Gitme kızım' demiştim ama o da ecelini orada buldu" şeklinde konuştu.