Dünya Mars kolonisine modifiye astronot

Mars kolonisine modifiye astronot

Paylaş
Mars kolonisine modifiye astronot

Elon Musk 2050’ye kadar Mars’ta koloni kurmayı planlıyor. Ancak uzmanlar, Mars atmosferinin insan vücuduna ölümcül zararlar verebileceğini belirtti. Ukrayna Ulusal Uzay Ajansı’nın eski Başkanı Volodymyr Usov, astronotların genetik yapısı modifiye edilmeden Mars’ta koloni kurmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Sosyal medya platformu X, elektrikli otomobil Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX gibi birçok firmanın sahibi olan Elon Musk, 2050’ye kadar Mars’ta koloni kurmayı planladığını açıklamıştı. Ancak uzmanlar, insan vücudunun Mars’ta oluşturulacak atmosfere dayanamayacağını belirtti. Astronotlar Mars’ta radyasyon nedeniyle çok daha yüksek kanser riskinin yanı sıra, düşük hava basıncı sebebiyle yırtılmış akciğerler ve tehlikeli şekilde şişmiş ciltlerle karşı karşıya kalabilir.

Haberin Devamı

GEN DÜZENLEMESİ

Ukrayna Ulusal Uzay Ajansı’nın (NSAU) eski Başkanı Volodymyr Usov, astronotların bu koşullarda hayatta kalabilmesi için genetik yapılarının değiştirilmesi gerektiğini, aksi takdirde Mars’ta koloni fikrinin bir hayalden öteye gidemeyeceğini belirtti. Usov “Bilim insanları, insan biyolojisini uzaya uyarlamalı. İnsanlar bu haliyle Mars’ta yürüyemez, iletişim kuramaz ve aile olamaz. Biyolojik zayıflıklarımız ancak gen düzenlemesiyle düzeltilebilir” dedi. Gen düzenlemesiyle günümüzde genetik hastalıklardan arındırılmış embriyolar üretilebiliyor.