Dünya Meksika'da eşi benzeri görülmemiş firar!

Meksika'da eşi benzeri görülmemiş firar!

Paylaş
Meksika'da eşi benzeri görülmemiş firar!

Meksika'daki hapishane savaşlarına bir yenisi daha eklendi. Teksas sınırındaki El Paso'daki Meksika eyalet hapishanesine zırhlı araçlarla ateş açan silahlı kişiler, eşi benzeri görülmemiş bir kaçışa sebep oldu.

Posta.com.tr | ABD'nin Teksas sınırındaki Meksika eyalet hapishanesine zırhlı araçlarla silahlı saldırı düzenlendi. Eşi benzeri görülmemiş saldırıda 10 gardiyan ve 4 mahkum öldü. En az 24 mahkumun da kaostan faydalanarak kaçtığı ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Chihuahua eyalet savcılığına göre, pazar günü erken saatlerde saldırıya uğradı ve 14 kişinin ölümünün yanı sıra 13 kişi de yaralandı. 

ÖĞLEN SAATLERİNDE KONTROL ELE ALINDI

El Paso Times'a göre, kurşun geçirmez araçlardaki silahlı kişiler sabah 7 civarında Cereso 3 Nolu eyalet hapishanesine geldi ve ateş etmeye başladı. Aynı gün ilerleyen saatlerde Meksikalı askerler ve eyalet polisi hapishanenin kontrolünü ele aldı. Ancak o zamana kadar 24 mahkum çoktan kaçmıştı. Eyalet savcılığı, yetkililerinin ölümcül olayı soruşturduğunu ifade etti.

Hapishane saldırısından kısa bir süre önce ise belediye polisi kuşatılmıştı. Ancak savcılığın açıklamasına göre, kovalamacanın ardından kaçan mahkumlardan dördü yakalandı. Polis daha sonra bir SUV'a bindiği iddia edilen iki silahlı kişiyi öldürdü.

Haberin Devamı

ÇETE ÜYELERİ KORKU SAÇIYOR

Ağustos ayında aynı cezaevinde isyan çıkmıştı. Sokaklara kadar taşan isyanda 11 kişi ölmüştü. Hapishanede daha önce 2 mahkum öldürülmüştü. Çete üyeleri ise 4 radyo çalışanını öldürüp kasabaya ateş açmıştı.