Dünya Meksika'da gizemli olay! Ölüler Günü'nü kutlarken bu halde bulundular

Meksika'da gizemli olay! Ölüler Günü'nü kutlarken bu halde bulundular

Paylaş
Meksika'da gizemli olay! Ölüler Günü'nü kutlarken bu halde bulundular

Meksika'nın geleneksel festivali Ölüler Günü kutlamaları kabusla bitti. Festival için Mexico City'e giden 3 Amerikalı arkadaş, kiraladıkları evde gizemli bir şeklide ölü bulundu. Arkadaşlardan birinin sevgilisiyle yaptığı telefon konuşması ise şüpheleri ikiye katladı.

Posta.com.tr | Her ikisi de 28 yaşında olan Kandace Florence ve Jordan Marshall ile 33 yaşındaki Courtez Hall, ekim ayının sonunda kutlanan Ölüler Günü (Dia De Los Muertos) festivali için Meksika'ya gitti. Kandace Florence'in erkek arkadaşı bu seyatte yer almadı ancak Florence ile sık sık telefonda görüştü. Bir gün Florence'in yaptığı konuşma erkek arkadaşını endişelendirdi ve yetkililerle görüşmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Florence telefonda 'bir şeylerin doğru gitmediğini ve hasta hissettiğini' söyledi. Konuşmanın ardından telefon bağlantısı kesildi ve erkek arkadaşı Florence'e bir türlü ulaşamadı.

Bunun üzerine genç kadının ve arkadaşlarının konakladığı evin sahibiyle iletişime geçti ve arkadaşlarını kontrol etmesini istedi. O gece eve gelen polis, Florence ve arkadaşları Marshall ve Hall'u ölü buldu.

Gençlerin aileleri, Meksika'daki ABD Büyükelçiliği ile temasa geçtiklerini, gerçekleri öğrenmek için bizzat Mexico City'ye gittiklerini, ancak gençlerin nasıl öldüğünü hala bilmediklerini açıkladı.

Jordan'ın annesi Jennifer Marshall, "Meksika polisi pek bilgi vermiyordu. Ayrıca, dil engeli de inanılmaz derecede zorlayıcıydı" dedi. Üstelik aile Jordan'ın kişisel eşyalarını da bir türlü alamadı.

Haberin Devamı

CESETLERİ MEKSİKA'DA KALDI

Florence'ın babası Kelvin Florence, Meksika'daki hiçbir yetkilinin ölenlerin akrabalarına ulaşıp onlara bilgi vermek için çabalamadığını söyledi. Marshall ve Florence'ın cansız bedeni hâlâ ABD'ye gönderilmedi.

Meksika'daki ABD Büyükelçiliği, üç ABD vatandaşının öldüğünü doğruladı ve "yerel yetkililerin ölüm nedenine ilişkin soruşturmasının yakından takip edildiği" belirtildi.

ÖLÜLER GÜNÜ

İspanyolcası Dia de Muertos olan Ölüler Günü, İspanyollar ve Latin Amerikalıların kutladığı, amacı ölüleri anmak olan bir festival. Başlangıcının Azteklere dayandığı biliniyor. 

Ölüler Günü, Cadılar Bayramı'ndan farklı olarak korkutma amacıyla kutlanmıyor. İnanışa göre gerçek ölüm unutulduğunda olur, festivalin amacı ölenlerin unutulmamasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda ölmüş olanları simgeleyen şekerden kafatası biblolar, ölenlerin sevdiği kokuların, süslemelerin bulunduğu sunaklar yapılıyor.

Ölüler Günü, 2008'de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne eklendi.