Dünya Meksika'daki uyuşturucu tüneline 6 gözaltı

Meksika'daki uyuşturucu tüneline 6 gözaltı

Paylaş
Meksika'daki uyuşturucu tüneline 6 gözaltı

Meksika Tijuana’dan başlayıp ABD San Diego’da son bulan 550 metrelik uyuşturucu tüneli bulundu. Tünele raylı sistem, elektrik ve havalandırma hattı bile döşenmişti. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 25 milyon dolarlık uyuşturucu ele geçirildi.

ABD polisi, Meksika sınırındaki San Diego’da uyuşturucu ticareti yapılan bir evi gözetliyordu. Evden çıkan 2 kişiyi takip ettiler. Zanlıların girdiği depoya baskın düzenlendi. Operasyonda diğer ucu Meksika Tijuana’ya çıkan bir tünel bulundu. 550 metrelik tünel bir evin altından başlıyordu. Güçlendirilmiş duvarlar, raylı sistem, elektrik ve havalandırma sistemi bulunan tünel, yerin 18.5 metre altına inşa edilmişti.

Haberin Devamı

799 KİLO KOKAİN

Operasyonda yaşları 31 ile 55 arasında değişen 6 ABD’li gözaltına alınırken 799 kilo kokain, 75 kilo metamfetamin ve 1.6 kilo eroin olmak üzere toplam 25 milyon dolarlık (393.9 milyon lira) uyuşturucu ele geçirildi. ABD’li yetkililer, tünelin ne kadar süredir çalıştığının ve tünelden ne kadar uyuşturucunun kaçırıldığının bilinmediğini açıkladı. Bölgede 1993’ten bu yana 272 tünel bulundu.