Dünya Menopoz tüccarlığı

Menopoz tüccarlığı

Paylaş
Menopoz tüccarlığı

Kadınların hayat döngüsünde doğal bir süreç olan menopoz, ticari amaçla sömürülüyor. Menopoz bir hastalıkmış gibi gösterilerek kadınlara hormon terapileri ve gereksiz birçok ürün satılıyor.

Tıp dergisi Lancet’te yayınlanan bir makale, menopozun yanlış bir algı operasyonu yapılarak kullanılmasını ele aldı. Uzmanlar, menopozun hizmet ve ürün satmak için hastalıkmış gibi gösterildiğini ve sahte bir farkındalık hareketine dönüştürüldüğünü söyledi Genellikle 45-55 yaş arasındaki kadınları etkileyen menopoz, yaşamsal döngünün bir parçası. Biyolojik olarak kaçınılmaz bir süreç. Ancak birçok ünlü, bu döneme dair korkutucu hikayeler anlatarak kadınları ürkütüyor. Bunun sonucunda Batı ülkelerinde HRT olarak bilinen hormon terapilerinde büyük bir artış yaşanıyor. Bu artış, sunucu Davina McCall’un menopozla ilgili yayınladığı belgesellerin ardından başladı.

Haberin Devamı

TIBBİ BİR DURUM DEĞİL

Aktris Naomi Watts, ‘menopozun cilt ve vücut değişikliklerine’ karşı kendi menopoz ürünleri serisini çıkardı. Tenis yıldızı Serena Williams da menopoz öncesi ve perimenopoz ürünleri üreten bitki bazlı takviye hattı Wile’a yatırım yaptı. Uzmanlara göre menopoz belirtileri uzman kontrolünde yönetilmeli. Ancak menopoz, kadınların fiziksel ve ruhsal sağlıklarında düşüşe yol açan tıbbi bir durum değil. Hatta pek çok kadın menopoz döneminde ve sonrasında iş, aile ve toplum hayatına katkıda bulunarak faydalı bir yaşam sürdürüyor. Kadınlar için adet görme, adet bozuklukları ve doğum kontrolünden kurtulma gibi birçok potansiyel olumlu etkisi var.