Dünya Midesinden kablo çıkan çocuk dünya basınında

Midesinden kablo çıkan çocuk dünya basınında

Paylaş
Midesinden kablo çıkan çocuk dünya basınında

Diyarbakır'da 15 yaşındaki çocuk, karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğun karnından şarj kablosu çıktı. İlginç olay dünya basınında geniş bir yer buldu.

Posta.com.tr | Diyarbakır'da yaşayan 15 yaşındaki çocuk, karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye götürüldü. Röntgeni çekilen çocuğun midesinde şarj kablosu olduğunu gören doktorlar, çocuğu ambulansla 3 saatlik uzaklıktaki Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne nakletti. 

Haberin Devamı

Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Yaşar Doğan, çocuğun sindirim sistemindeki kabloyu çıkarmak için endoskopi uyguladı. Doğan, “Kablonun bir ucu ince bağırsağa geçtiği için kabloyu çıkarmakta zorlandık" dedi.

New York Post internet sitesi, çocuğun haberini manşetten verirken, haber aynı zamanda 'en çok okunanlar' listesinde yer aldı. 

 

Mirror gazetesi de ilginç olaya yer verdi. 

Kabloyu çıkaran uzmanlar, 90 santim olduğunu ve ayrıca çocuğun midesinden bir de saç tokası çıkarıldığını ifade etti. Prof. Dr. Yaşar Doğan, "Yeni koleksiyonumuz" açıklamasıyla operasyonu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Doğan, "İşleminin başarıyla sonuçlanmasının ardından hasta sağlıklı bir şekilde evine gönderildi" dedi. 

Çocuğun cisimleri neden yediği hâlâ belirsizliğini koruyor. 

Haberin Devamı

Geçen yıl, İskoçya'nın Stirling kentinde 9 yaşındaki bir çocuk, TikTok meydan okumasına uyarak 6 mıknatıs yutmuş ve hayatını kaybetmişti. Hindistan'da 14 yaşındaki bir erkek çocuk, 16 diş fırçası ve 7 santimlik çivi yutmuştu.