Dünya Milyarderin malikane hayali suya düştü

Milyarderin malikane hayali suya düştü

Paylaş
Milyarderin malikane hayali suya düştü

Milyarder Peter Thiel’in Yeni Zelanda’da yaptırmak istediği 10 milyon dolarlık malikane planı, çevrecilerin itirazları sonucu suya düştü. Serveti 7.7 milyar dolar olan Thiel, 2011’de ülkede sadece 12 gün kalarak vatandaşlık almıştı.

Çevrimiçi para gönderme platformu PayPal’ın kurucusu Peter Thiel (54), Yeni Zelanda’da Wanaka Gölü’ne nazır bir malikane yaptırmak istedi. 2015’te satın aldığı 477 dönümlük arazide 13.5 milyon dolarlık bir proje hazırlandı. Thiel, burayı olası felaketlerde sığınağı olacak şekilde kullanmak istiyordu. İçinde spası, meditasyon alanı, kütüphanesi olacak yapı daha çok yerin altına gömülü olacaktı.

Haberin Devamı

‘GÖZ ZEVKİMİZİ BOZAR’

Ancak çevreciler ve 8 bin 500 nüfuslu Wanaka kasabasının çoğunluğu itiraz etti. Bunun göl çevresine büyük zarar vereceğini savunan çevreciler ile Thiel’in hukuk mücadelesi başladı. Sonunda mahkeme, çevrecileri haklı buldu. Malikanenin hem göle zarar vereceği hem peyzajın çehresini bozacağı hem de turistlerin göz zevkini bozacağı gerekçesiyle yapılmamasına karar verildi.