Dünya Milyarderler felakete hazırlanıyor

Milyarderler felakete hazırlanıyor

Paylaş
Milyarderler felakete hazırlanıyor

ABD’li yazar Douglas Rushkoff, teknoloji milyarderlerinin olası bir felaketteki kaçış planlarını kitabında derledi.

Sığınaklara yatırım yapan zenginler güvenlik personeline elektronik tasma takmayı düşünüyor. Nükleer savaş korkusu, pandemi ve iklim kriziyle mücadele eden dünyada milyarderleri de hayatta kalma telaşı sardı. Zira sahip oldukları servetler geleceği değiştirmeye yetmiyor.

Haberin Devamı

Örneğin Google kurucularından Larry Page (49) en korunaklı ülke olarak bilinen Yeni Zelanda’ya gerektiğinde kaçabilmek için vatandaşı oldu. PayPal kurucularından Peter Thiel da Yeni Zelanda’da kaçış mülkü aldı.

Amazon’un sahibi Jeff Bezos (58) kendi süperyatına bir yardımcı yat daha ekletti. Bunu helikopterinin garajı olarak kullanacak. ABD’li yazar Douglas Rushkoff, teknoloji milyarderlerinin felaketten kaçış planlarını kitabında ele aldı.

KİLİTLİ GIDA DEPOLARI

Yazar, geçen yıl milyarderlerin katıldığı bir toplantıda konuşulanlardan yola çıktı. New York Post gazetesi, kitaptan bilgilere yer verdi. İşte milyarderler cephesinde gündemde olan o önlemler... Askerlerden oluşan güvenlik görevlilerine elektronik tasma takmak. Şifresini sadece kendilerinin bildiği özel kilitlere sahip gıda depoları almak. Gardiyan veya işçi olarak çalışacak robotlar tasarlatmak. Gizli sığınakta bir düzine deniz piyadesini işe almak.

Haberin Devamı

YÜZEN SIĞINAKLAR

‘Nuh’un Gemisi’ gibi hayatta kalmaya yetecek donanıma sahip lüks yat satışları son bir yılda yüzde 77 arttı. 887 süperyat satıldı. Öte yandan sığınak şirketi Risking S. Company, 8.3 milyon dolara içinde bir lüks otelde bulunan tüm olanaklara sahip sığınaklar sunuyor. Çekya merkezli Oppidium yapay güneş ışığı alan ‘dünyanın en büyük milyarder sığınağı’nı vadediyor.

Oppidum’un sığınağındaki odaları Fransız mimar Marc Prigent tasarladı.

Oppidum’un sığınaklarında milyarderlerin araçlarını koruyacak garajlar da var.

Rus milyarder Abramoviç'in süperyatı olası felaketlere karşı donanıma sahip.