Dünya Minik kahraman

Minik kahraman

Paylaş
Minik kahraman

8 yaşındaki Tony Hudgell daha 41 günlükken anne-babasından gördüğü şiddet nedeniyle bacaklarını kaybetti. Küçücük bedeniyle önce protez bacaklarla yürümeyi öğrendi. Sonra da bağış toplamak için minik protezleriyle yürümeye başladı. Tony'nin çabaları, İngiltere'de çocuğa şiddet yasasının bile değişmesini sağladı.

İngiliz Tony Hudgell'ın hayatı 2014'te daha 41 günlükken altüst olmuştu. Annesi Jody Simpson ve babası Tony Smith'ten şiddet gören bebeğin bacağında ağır hasar oluştu. Tony 23 kez ameliyat oldu, 8 kere vücudundaki kan değiştirildi. Sonunda 2017'de ampute edildi. Anne ve babası 2018'de 10'ar yıl hapis cezası aldı. 3 çocukları olan Paula ve Mark Hudgell çifti, Tony'yi evlat edindi. Tony, Nisan 2020'de 100 yaşındaki eski asker Thomas Moore'un evinin arka bahçesinde yürüyerek 29 milyon sterlin toplamasından etkilendi. Tony de kendisini ameliyat eden hastaneye 500 sterlinlik bağış toplamak için yürümeye karar verdi.

Haberin Devamı

YASAYA ADI VERİLDİ

Minik protezleriyle 30 günde 10 kilometre yürüdü. Sonunda yapılan bağışlar sadece hastaneye verilmekle kalmadı, Tony adına bir vakıf kurulmasını sağladı. Fiziksel, duygusal veya psikolojik istismardan etkilenen çocukların yaşamlarını iyileştirmek için kurulan vakıf, geçen yıl 700 çocuğa Noel hediyesi verdi.

Hudgens Ailesi'nin yürüttüğü kampanya sayesinde çocuklarda ciddi yaralanmaya yol açan kişilere verilen ceza 10 yıldan 14 yıla çıkartıldı. Kanuna da 'Tony Yasası' adı verildi. Tony, İngiltere Veliaht Prensi William ve Prenses Kate tarafından 'kahraman' ilan edildi.