Dünya Mısır'da günyüzüne çıkarıldı! Tam 2 bin adet

Mısır'da günyüzüne çıkarıldı! Tam 2 bin adet

Paylaş
Mısır'da günyüzüne çıkarıldı! Tam 2 bin adet

Mısır'daki arkeologlar, Firavun II. Ramses'e adak olarak bırakılan 2 binden fazla mumyalanmış koç başı keşfettiklerini açıkladı.

Posta.com.tr | AFP'de yer alan bilgiye göre Mısır'ın güneyinde bulunan ve tapınakları ile antik mezarlarıyla ünlü Abydos'ta yeni bir keşfin heyecanı yaşanıyor. 

Haberin Devamı

New York Üniversitesi'nden ABD'li arkeolog ekibi tarafından günyüzüne çıkarılan keşifte 2 bin adet mumyalanmış koç başının yanı sıra köpek, keçi, inek, ceylan ve firavun farelerinin de mumyalarına rastlandı. 

Ekibin başındaki Sameh Iskandar, koç başlarının Firavun 2. Ramses'in ölümünden sonraki bin yıl boyunca kutsanmaya devam ettiğini gösteren adaklar olabileceğini belirtti. 

Firavun 2. Ramses, MÖ 1304'ten 1237'ye kadar yaklaşık yetmiş yıl boyunca Mısır'da hüküm sürdü.

Mısır'ın Eski Eserler Yüksek Konseyi Başkanı Mostafa Waziri, buluntuların 2. Ramses tapınağı hakkında MÖ 2374 ile 2140 yılları arasındaki inşaatından ve MÖ 323'ten 30'a kadar olan Ptolemaik dönemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Arkeologlar mumyalanmış hayvan kalıntılarının yanı sıra yaklaşık 4.000 yıl öncesine ait beş metre kalınlığında bir sarayın kalıntılarını da keşfetti. Keşiflerin arasında heykeller, papirüs, ahşap kalıntılar, deri giysiler ve ayakkabılar da var. 

Kahire'nin güneyinde Nil nehri üzerinde yaklaşık 435 kilometre (270 mil) uzaklıkta bulunan Abydos, nekropollerinin yanı sıra I. Seti'ninki gibi tapınaklarıyla ünlü.