Dünya Mısır'dan Türkiye'ye tarihi ziyaret! Bakan Çavuşoğlu: Yeni bir sayfa açıyoruz

Mısır'dan Türkiye'ye tarihi ziyaret! Bakan Çavuşoğlu: Yeni bir sayfa açıyoruz

Paylaş
Mısır'dan Türkiye'ye tarihi ziyaret! Bakan Çavuşoğlu: Yeni bir sayfa açıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, depremlerin ardından Türkiye'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Mısırlı mevkidaşı Şükri ile görüştü. Çavuşoğlu, "Mısır'la yeni bir sayfa açıyoruz" dedi.

İkili ilişkilerde normalleşme adımlarının hız kazandığı Türkiye ve Mısır arasında, deprem diplomasisi devrede. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, bugün önce Suriye'nin başkenti Şam'a uçtu. Şükri'nin bir sonraki durağı ise, Türkiye'ydi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile Adana'da ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, "Mısır'la yeni bir sayfa açıyoruz" deyip iki ülke liderlerinin geçtiğimiz Kasım ayında Katar'daki Dünya Kupası sırasında gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlattı. Mısır'ın bölge için önemini vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır" ifadesini kullandı.

Konuk bakan Şükri ise, "Türkiye'yle dayanışma için buradayım" dedi, Mısır'ın depremzedeler için elinden gelen tüm yardımı sürdüreceğini kaydetti.

Mısır'da 2013 yılında gerçekleşen darbenin ardından Ankara-Kahire hattında bağlantı kopmuştu. Dışişleri Bakanı Semih Şükri'nin deprem bölgesine gelmesi, 10 yıl sonra Mısır'dan Türkiye'ye gerçekleşen en üst düzey olma niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Sürekli fotoğraf çektirmek için bir araya gelmiyoruz, önümüzdeki süreçte farklı alanlarda ilişkileri geliştireceğiz" dedi.