Dünya Moskova’da 4’lü Dışişleri Bakanları toplantısı

Moskova’da 4’lü Dışişleri Bakanları toplantısı

Paylaş
Moskova’da 4’lü Dışişleri Bakanları toplantısı

Rusya, İran, Suriye ve Türkiye Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı kapsamında Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Suriye konulu Dörtlü Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi Rus mevkidaşım Lavrov'la, Suriye, Ukrayna ve Kafkasya’daki gelişmeler ile Tahıl Anlaşmasını ele aldık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Moskova’da 4’lü Dışişleri Bakanları toplantısı sona erdi

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler hakkında konuştu. Lavrov,"Türkiye'deki seçimlerin dürüst, şeffaf bir şekilde dış müdahale olmadan yapılacağına eminim" dedi.

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme sürecinden bahseden Lavrov "Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşme sürecinin başlaması Ortadoğu'daki duruma olumlu etkiler oluşturdu" dedi.

Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşme sürecinin Astana Formatı'na yeni fırsatlar açacağını da belirten Lavrov, "Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşme adımları, Suriye'deki krizin çözümüne yönelik Astana Formatı için de yeni fırsatlar açıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye - Suriye normalleşme adımlarının ileri bir seviyeye taşınması gerektiğine ve bu nedenle 2 ülke arasında ulaşım kanallarının yeniden açılması gerektiğine vurgu yapan Lavrov, "İki komşu ülke arasında kesintiye uğrayan ulaşım ve lojistik yolların yeniden ulaşıma açılması, ticari ve ekonomik işbirliğinin herhangi bir kesintiye uğramadan yeniden başlaması konusunun tartışmaya açmanın önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrov'un yaptığı açılış konuşmasının ardından 4 ülkenin dışişleri bakanları özel görüşmeye başladı.