Dünya Mutluluğun kitabını yazan ülke

Mutluluğun kitabını yazan ülke

Paylaş
Mutluluğun kitabını yazan ülke

Finlandiya, altıncı kez üst üste dünyanın en mutlu ülkesi oldu. Ülke, mutluluk sırrını turizm aracına dönüştürdü. Mutluluk dersleri verilen turlar düzenleniyor.

20 Mart Dünya Mutluluk Günü kapsamında Birleşmiş Milletler 'Dünya Mutluluk Raporu'nu açıkladı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) tarafından hazırlanan rapor için 150'den fazla ülke incelendi. 2020-2022 arasında 100 binden fazla kişiyle görüşüldü.

Haberin Devamı

 

 

Finlandiya, ilk sırayı alarak en mutlu ülke unvanını altıncı yılında da korudu. Finlandiya, mutluluk sırrını dünyaya pazarlamaya başladı. Ülkede mutluluk ustalığı sınıfı açılıyor. Ziyaretçiler Kuru isimli tatil köyünde konaklarken bir yandan Finli gibi yaşamanın inceliklerini öğrenecek.

PANDEMİ ETKİLEMEDİ

Rapor oluşturulurken gelir, sosyal haklar, sağlıklı ömür beklentisi, yaşam tercihi özgürlüğü, cömertlik ve yolsuzluk algısı kriterleri göz önüne alındı.

Finlandiya'yı Danimarka, İzlanda, İsrail ve Hollanda izliyor. Geçen yıl 112'nci olan Türkiye, 106'ncı sırada yer aldı. Ancak Türkiye'de 2022 verileri esas alınmadı. Listenin sonunda ise 2021'de yönetimin Taliban'a geçtiği Afganistan var. Bulgulara göre dünya genelindeki mutluluk düzeyi COVID-19 pandemisinden etkilenmedi. Hatta yardımseverlik ve nezaket, pandemi öncesine göre yaklaşık yüzde 25 daha fazla.

Haberin Devamı