Dünya Mutluluğun yolu köpek dilinde

Mutluluğun yolu köpek dilinde

Paylaş
Mutluluğun yolu köpek dilinde

Uzun süreli evli çiftlerin, daha iyi geçinmek için birbiriyle köpek ve bebeklerle konuşur gibi iletişim kurduğu ortaya çıktı.

Macaristan’daki Lorand Üniversitesi’nde 46 çiftle araştırma yapıldı. Aynı zamanda bebekleri ve köpekleri olan bu çiftlerin birbirleriyle nasıl iletişim kurduğu analiz edildi. Katılımcıların eşleriyle, çocuklarıyla ve evcil hayvanlarıyla ayrı ayrı konuşurken yüz ifadeleri ve duygusal durumları karşılaştırıldı. Ebeveynlerin bebeklerine bir şey okurken ya da köpekleriyle konuşurken, daha belirgin yüz kas hareketleri kullandığı görüldü.

Haberin Devamı

YAKINLIK GÖSTERGESİ

Zira bu, dikkat çekmek ve dikkati sürdürmek için etkili bir yol olarak görülüyor. Aynı şekilde, uzun süreli çiftlerin de birbirine benzer bir hitabet kullandığı fark edildi. Çiftler, basit bir dil, yüksek ses tonu ve abartılı yüz ifadelerine sık sık başvuruyordu. Ancak yabancılarla konuşurken aynı durum gözlenmedi. Uzmanlar, bebek dili veya anadil olarak bilinen konuşma tarzının, duygusal yakınlık ve bağdan kaynaklandığı, samimi bir atmosfer yaratmaya yardımcı olduğu için kullanıldığını söyledi.