Dünya Müttefikler birbirine düştü! Söz düellosu

Müttefikler birbirine düştü! Söz düellosu

Paylaş
Müttefikler birbirine düştü! Söz düellosu

ABD Başkanı Biden, Rusya işgaline karşı 24 Şubat öncesinde uyarıda bulunmuştu. Biden yaptığı açıklamada Zelenskiy'nin bu uyarıyı dikkate almadığını belirtmişti. Ancak Ukrayna'dan bu sözlere tepki geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’ya yönelik saldırılarına karşı dünyayı önceden uyarmıştı. Biden cuma günkü konuşmasında ise Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy için “O zaman bizi duymak istemedi” ifadelerini kullanmıştı. Rusya’ya karşı en büyük desteği ABD’den alan Kiev yönetiminden bu sözlere eleştiri geldi.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA TALEBİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Biden’ın ‘Zelenskiy bizi duymak istemedi’ sözlerine Washington’ın açıklık getirmesi istendi. Zelenskiy’nin işgal başlamadan önce önleyici yaptırımlar talep ettiği anımsatılan açıklamada, “Aslında ortaklarımızın ‘bizi duymak istemediğini’ söyleyebiliriz” denildi.

ZELENSKİY’YE CESARET ÖDÜLÜ

Rusya’da 2015’te öldürülen muhalif politikacı Boris Nemtsov anısına kızı Zhanna Nemtsov bir vakıf kurmuştu. Vakfın verdiği cesaret ödülüne bu yıl Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy layık görüldü. Suikasta kurban giden Nemtsov, Rusya lideri Vladimir Putin’in en önemli muhaliflerindendi.


GIDA KRİZİNE KARŞI 2 ÜLKEYE TAHIL KORİDORU

Rus ablukası nedeniyle milyonlarca ton tahılın Ukrayna limanlarında beklemesi küresel gıda krizini tetiklerken, Kiev yönetiminin çözüm arayışları sürüyor. Polonya ve Romanya’ya doğru 2 tahıl koridoru açıldığı bildirildi.Başka koridorlar da açılacağı belirtilen Ukrayna İçişleri Bakanlığı açıklamasında; “Bu rotalar mükemmel değil, çünkü belirli darboğazlar oluşturuyor. Rotaları geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” denildi.

Haberin Devamı

ELON MUSK’TAN UKRAYNA’YA UYDU DESTEĞİ

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Starlink uydu terminali grubu gönderdiğini açıkladı. Açıklamada, “Elon Musk, yalnızca Mars görevi için hazırlıklar üzerinde çalışmayı değil, aynı zamanda özel görevleri için ihtiyaç duyulan Starlink’leri ülkemize aktarmayı da başarıyor” denildi. Mart ayında da Ukrayna’ya Starlink uydusu gönderilmişti. Starlink, altyapıdan yoksun uzak bölgelere yüksek hızlı geniş bant internet erişimi sağlıyor.

ABD'de silahlı saldırılar protesto edildi ABD'nin başkenti Washignton'da ülkede yaşanan silahlı saldırılar protesto edildi.