Dünya NASA'nın beyin takımına Türk yönetici

NASA'nın beyin takımına Türk yönetici

Paylaş
NASA'nın beyin takımına Türk yönetici

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Fırlatma Hizmetleri Programı’ndaki kritik birimin başına roket bilimci Serkan Baştuğ’un atandığını açıkladı.

NASA’nın Fırlatma Hizmetleri Programı (LSP), önceki gece heyecan verici bir duyuru yaptı. LSP’nin resmi sayfasında ‘Psyche Misyonu’nun başına Serkan Baştuğ’un atandığı duyuruldu. Bu duyuruda Baştuğ’un yeni görevi, iş tanımı, eğitim ve deneyimleri de dünya ile paylaşıldı. LSP, hava durumu uyduları, teleskoplar, Mars gezicileri dahil Dünya’yı ve diğer gezegenleri gözlemleyen, ziyaret eden, keşif yapan uzay araçlarının fırlatılmasından sorumlu olan bir birim. LSP’deki ‘Psyche Misyonu’ndan bundan sonra Baştuğ sorumlu olacak.

Haberin Devamı

KRİTİK GÖREV

Bu haftalarda yola çıkacak olan Psyche isimli uzay aracı, daha önce üzerinde çalışılan çamur, buz ve kayadan oluşan toplardan farklı bir asteroidi keşfetmek için Mars ile Jüpiter arasındaki asteroid kuşağının içine dalacak. Teknoloji platformu Shift Delete’teki bilgilere göre LSP birimi, uzay aracını en uygun roketlerle eşleştiren, fırlatma sürecini yöneten, görev öncesi planlamadan fırlatma sonrasına kadar destek sağlayan bir aracı görevi görüyor. Aynı zamanda NASA’nın uzaya erişimini garanti altına almak için hem mevcut hem de gelişmekte olan yerli fırlatma yeteneklerini kullanan karma filo fırlatma stratejisi politikasının uygulanmasına yardımcı oluyor.

SERKAN BAŞTUĞ’UN CV’Sİ

“Kennedy Uzay Üssü’nde 16 yıl boyunca LSP ile çalıştım. California Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Ekonomi lisans derecelerim var. Cal Poly Pomona’dan Havacılık Mühendisliği Yüksek Lisans derecesine sahibim. Gençken büyük bir bilim kurgu hayranıydım ve ‘Mühendislik ve Havacılık’ kariyer alanlarına yönelmem, ilgi alanlarımın doğal bir sonucuydu.”

Haberin Devamı