Dünya Nepal'deki uçak kazasında 68 kişi hayatını kaybetti

Nepal'deki uçak kazasında 68 kişi hayatını kaybetti

Paylaş
Nepal'deki uçak kazasında 68 kişi hayatını kaybetti

Nepal’de dün meydana gelen uçak kazasında can kaybı 68 olarak açıklandı. Kalan 4 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Nepal Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, uçakta bulunan yolculara ilişkin detaylar da paylaşıldı. Açıklamada, uçakta 53 Nepal, 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Kore, 1 Avustralya, 1 Arjantin, 1 İrlanda ve 1 Fransa vatandaşının bulunduğu aktarıldı. 4 kabin görevlisinin de bulunduğu 72 kişilik uçaktan henüz sağ kurtulan olmadı.

Haberin Devamı

Nepal Sivil Havacılık Kurumu, 68 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, kalan 4 kişi için ise arama kurtarma çalışmalarının bugün devam edeceğini bildirdi.

UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin kokpit kayıtları ile uçuş verilerinin yer aldığı karakutuları bulduğu belirtildi. Katmandu Havaalanı yetkilisi Teknath Sitaula, karakutuların iyi durumda ve hasarsız göründüğünü söyledi.

Kazanın ardından Başbakan Pushpa Kamal Dahal, ülke genelinde ulusal yas ilan etmişti. Everest de dahil olmak üzere dünyanın en yüksek 14 dağından 8’inin bulunduğu Nepal’de 2000 yılından bu yana meydana gelen uçak ve helikopter kazalarında 350 kişi hayatını kaybetti.