Dünya 'Neşeli Ayaklar' yurduna dönüyor

'Neşeli Ayaklar' yurduna dönüyor

Paylaş
'Neşeli Ayaklar' yurduna dönüyor

Yolunu şaşırarak Antarktika'daki evinden 3 bin kilometre uzaklıktaki Yeni Zelanda'ya geldikten sonra bir anda dünyanın ilgi odağı haline gelen "neşeli ayaklar" ülkesine dönmek üzere gemiyle denize açıldı

Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’a 60 kilometre mesafedeki Peka Peka Plajı’ndan 4 Temmuz günü sağlığını kaybetmiş halde bulunan penguene, hayvanseverlerce ünlü bir çizgi filmin baş karakterinin adı olan "neşeli ayaklar" ismi verilmişti. Özel veterinerler ekibiyle birlikte, kendisi için özel olarak yaptırılan yalıtılmış sepeti içindeki neşeli ayakları ülkesine götürecek Tangaroa adlı balıkçı teknesi, düzenlenen veda töreninin ardından seferine başladı.

Haberin Devamı

Veda etmek üzere gelen bir basın ordusu tarafından uğurlanan neşeli ayakların limandan ayrılış görüntüleri, sağlığını yeniden kazanmak için 2 aydan beri kaldığı hayvan hastanesine kendisine veda etmek üzere dün akın eden binlerce ziyaretçinin görüntüleriyle kıyaslandığında biraz sönük geçti.

Gemiyle 4 gün süren seyahatinin ardından Güney Kutup Denizi’nde salıverilecek neşeli ayakların, burada hemcinsi olan diğer imparator penguenlerine katılarak sonuçta vatanı olan Antarktika’ya dönmesi bekleniyor. Penguenin hayatını kurtaran veteriner olarak tanınan ve seyahati sırasında kendisine eşlik edecek olan Lisa Argilla gazetecilere yaptığı açıklamada, neşeli ayakların doğaya bırakıldıktan sonra Antarktika’daki doğal deniz yaşamına ayak uydurmak için şansını kullanacağını söyledi. Ancak Argilla, kıyıda rehabilite edildikten sonra doğal yaşama bırakılan tek imparator pengueni olduğu sanılan neşeli ayakların geleceğinin garanti edilemeyeceğinin akılda tutulması gerektiğini hatırlattı. Neşeli ayakların bir balina veya aç bir fok tarafından yenilmesi ihtimalinin gözardı edilmemesi gerektiğini anlatan Argilla "Orada güçlü olan hayatta kalır" dedi.

Haberin Devamı

Gemiyle, yılın bu zamanının elverdiği ölçüde, mümkün olduğu kadar güneye gittikten sonra, baharın güney yarımküreye gelmesinden önce neşeli ayakları bırakacaklarını anlatan Argilla, penguenin burada zihninin tekrar karışarak yine kuzeye Yeni Zelanda’ya yönelmesi ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Argilla, "Umarım iç yapısındaki doğal küresel konumlama sistemi kendisini yine güneye yöneltir. Bunu nasıl yapacağını anlamak için bir veya iki güne ihtiyacı var. Umarım dersini öğrenmiştir" diye konuştu. Şu an 27,5 kilogram ağırlığında bulunan ergen bir erkek penguen olan neşeli ayaklar hakkında bir kitap ile hikayesini anlatan bir belgesel film yapılması planları bulunuyor.

Ağırlığındaki artışı gösteren günlük raporlardan, tercih ettiği "balık frape"ye kadar iyileşme sürecinin en ufak ayrıntılarını içeren raporların tüm dünyadaki hayvanseverler tarafından merakla beklendiği neşeli ayakların kaydettiği gelişme, kaldığı hayvanat bahçesindeki buzlarla kaplı odasındaki bir internet kamerası aracılığıyla 120 binden fazla kişi tarafında takip ediliyordu.

Haberin Devamı