Dünya New York metrosu saldırganı yakalandı! FBI detayı ortaya çıktı

New York metrosu saldırganı yakalandı! FBI detayı ortaya çıktı

Paylaş
New York metrosu saldırganı yakalandı! FBI detayı ortaya çıktı

New York'ta metroya gaz bombası atıp rastgele ateş eden 62 yaşındaki saldırgan Frank James, dün Manhattan'da yakalandı. Saldırganın Philadelphia’dan kiralayıp Brooklyn’e getirdiği minibüsü inceleniyor. Minibüste 38 kalibrelik tabanca bulundu.

ABD’nin metropolü New York’ta salı sabahı metroya gaz bombası atıp rastgele ateş eden saldırganın kimliği belirlendi. Frank James (62) isimli saldırgan, 33 el ateş edip 23 kişinin yaralanmasına yol açtığı olay sonrası kayıplara karıştı. Başına 50 bin dolar ödül konulan James, dün saldırıyı yaptığı Manhattan’da yakalandı.

Haberin Devamı
New York’taki metro saldırısının şüphelisi yakalandı ABD'nin New York kentindeki Brooklyn metro istasyonunda düzenlenen silahlı saldırının şüphelisi Frank James’in polis tarafından yakalandığı bildirildi.

Öte yandan saldırganın kaçtığı güzergahtaki mobese kameralarının çalışmıyor olması dikkat çekti.  Görgü tanıkları ise James'in kendi kendine konuştuğunu ve gaz bombası atınca 'Kusura bakmayın' dediğini söyeldi. 



James’in saldırı öncesinde YouTube’da yaptığı yayınlar ortaya çıktı. Görüntülerde New York Belediye Başkanı Eric Adams’ı hedef alan sözler sarf ediyor. Metrolarda evsizlerin artmasına tepki gösteriyor. Üç hafta önce yüklenen son videosunda da “Nefret, öfke ve acı doluyum. İnsanları öldürmek istediğimi söyleyebileceğim çok şey yaşadım” derken duyuluyor. Kendisine yardım etmemekle suçladığı psikiyatri kliniğinden bahsediyor.

James'in YouTube kanalında New York'taki suçu kınayan, sosyal hizmet uzmanlarıyla olan kavgalarını detaylandıran, beyaz insanlara, Yahudilere ve iklim değişikliğine karşı öfkesini dile getiren yüzlerce video yayınladığı ortaya çıktı. Videolarında her şeyi öldürmek istediği ve insanlara karşı öfke dolu sözleri var.

Haberin Devamı

Kahkahalarla dolu videolarında, dünyanın kendi gördüğü haliyle durumu hakkında nutuk atıyor ve şikayetlerini söylüyordu. James, "Görünürdeki her şeyi öldürmekle" insanları tehdit ediyor ve İkiz Kulelerin 11 Eylül'de asla uçaklarla düşürülemeyeceğini iddia ediyordu. gittiği psikiyatrik tesislere atıfta bulunarak, personelin kendisine yardım etmediğini ve kendisini daha tehlikeli hale getirdiğini söylüyor:

"Artık 63 yaşındayım, nefret dolu, öfke dolu ve acı doluyum."

James, 1 Mart'ta Belediye Başkanı Eric Adams'ı hedef almış, metrolarda uyuyan evsizlerin artması ve metroların güvensizliğinden şikayet etmişti.

TERÖR ŞÜPHELİSİ

Jet hızındaki sansür politikalarıyla bilinen YouTube’da alenen yapacağı katliamdan bahseden birine karşı yetkililerin uyarılmaması tepki çekti. James’in 2019’da da FBI’ın radarına terör şüphelisi olarak girdiği ortaya çıktı.

Dünyada bireysel silahlanmanın en fazla olduğu ABD’de cinayetlerin yüzde 79’u ateşli silahlarla işleniyor.