Dünya Norveç'teki saldırganın kimliği açıklandı: Tutuklandı!

Norveç'teki saldırganın kimliği açıklandı: Tutuklandı!

Paylaş
Norveç'teki saldırganın kimliği açıklandı: Tutuklandı!

Norveç’in başkenti Oslo’da bir gey barın ve çeşitli eğlence mekanlarının bulunduğu sokakta dün saldırı meydana geldi. Görgü tanıkları, elinde çanta ile gelen bir kişinin silahını çıkararak ateş açtığını dile getirdi. Norveç polisi, saat 01:14’te ihbar alındıktan 5 dakika sonra şüphelinin yakalandığını açıkladı. Olayda 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Norveç istihbaratı tarafından yapılan açıklamada aşırı dinci eğilimleri ve akıl hastalıkları geçmişi bulunan zanlının 2015’den beri takip edildiği belirtildi. Zaniar Matapour adlı 42 yaşındaki zanlının İran kökenli bir sığınmacı olduğu kaydedildi.

Norveç’in başkenti Oslo'da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesine, 14 kişinin ise yaralanmasına sebep olan saldırganın kimliği açıklandı. İran asıllı Norveç vatandaşı olduğu bildirilen 42 yaşındaki saldırganın tutuklandığı ifade edildi. Yetkililer saldırganın sabıkalı olduğunu belirterek, akıl sağlığının yerinde olmadığına dair şüphelerin bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

'KARAR VERMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN'


Zanlının avukatı John Christian Elden yaptığı açıklamada, "Zanlı, saldırı hakkında hiçbir sebep belirtmedi. Bunun nefret suçu mu yoksa terörizm mi olduğuna karar vermek için henüz çok erken" dedi.



Norveç Kralı I. Harald olayla ilgili yaptığı açıklamada, kendisinin ve ailesinin "dehşete düştüğünü" belirterek, "Özgürlüğü, çeşitliliği ve birbirimize saygıyı savunmak için birlikte durmalıyız" dedi.



AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Masum insanlara yönelik menfur saldırı karşısında şok olduğunu” ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise açıklamasında, "Nefrete karşı birlik olursak daha güçlü oluruz" dedi.

Haberin Devamı


Norveç’in başkenti Oslo'da bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1’i 50'li, diğeri 60 yaşlarında 2 erkek hayatını kaybetmiş, 14 kişi ise yaralanmıştı. Yetkililer, saldırganın ateş açmasından birkaç dakika sonra yakalandığını belirtmişti.

Saldırı sonrası dünkü Onur Yürüyüşü’nün iptal edildiği açıklansa da binlerce kişi Oslo sokaklarında bir araya geldi.