Dünya Nükleer felakette hayatta kalabilmek için deniz yosunu çözümü

Nükleer felakette hayatta kalabilmek için deniz yosunu çözümü

Paylaş
Nükleer felakette hayatta kalabilmek için deniz yosunu çözümü

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünya liderlerinin nükleer bir felaket olması durumunda uygulanabilecek senaryoları geliştirmeye çalışıyor. Bilim insanları, olası bir nükleer felakete karşı deniz yosunlarından yardım alınabileceğini ifade ediyor.

Bilim insanları, olası bir nükleer felakette insanların hayatta kalmasını sağlayacak şeyin deniz yosunu olabileceğini öne sürüyor. 

Haberin Devamı

Dünya liderleri, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın nükleer bir savaşa dönüşme ihtimaline karşı yeni senaryolar geliştirmeye çalışıyor. 

Uzmanlar, nükleer bir savaşta birçok insanın hayatını kaybedeceğine, ölümlerin çoğunun ise açlıktan meydana geleceğine dikkat çekiyor. 

Yayınlanan yeni bir rapor, böyle bir durumda hükümetlerin neler yapabileceğine dair yeni bir yol haritası çizdi.

DENİZ YOSUNU AÇLIĞI ÖNLEYECEK

Deniz yosunlarının az güneş ışığı istemesi ve radyasyona dirençli olması nedeniyle toplu tarım için ideal olabileceği ifade edildi. 

Asteroid çarpması ve büyük volkanik patlamalarda da aynı hayatta kalma senaryosu izlenebilecek. 

Araştırmacı Juan García Martínez, 'Kurumları, hükümetleri ve şirketleri oldukça ihmal edilmiş bir küresel felakete hazırlıklı olmaları konusunda teşvik etmeye çalışıyoruz' dedi.

Haberin Devamı

Uzmanlar, hayatta kalma planının üç aşamadan oluştuğunu söyledi. 

İlk aşamada alternatif gıda kaynakları bulunurken, çiftlik hayvanlarının ve balıkların toplu olarak katledilmesi zaman alabilir.

İkinci aşama, ölü ormanlarda bol miktarda bulunan odundan şekerin işlenmesi, insanlar için gerekli enerjiyi sağlamaya yardımcı olacak.

Üçüncü aşama, ekvatora yakın kurulan patates ve deniz yosunu gibi "temel mahsulleri" işlemeyi kapsıyor.