Dünya NYT 'Yunanlar yakalandı' diyerek duyurdu! Göçmen zulmü gizli kamerada

NYT 'Yunanlar yakalandı' diyerek duyurdu! Göçmen zulmü gizli kamerada

Paylaş
NYT 'Yunanlar yakalandı' diyerek duyurdu! Göçmen zulmü gizli kamerada

Kaçak göçmenleri Ege Denizi'nde Türkiye tarafına iterek ölüme terk ettiğini sürekli inkar eden Yunanistan, bu kez suçüstü yakalandı. Yunan topraklarına ayak basan göçmenleri sahilden botlara bindirip Ege'nin ortasında terk eden Yunan polisi gizli kamera ile tespit edildi.

Amerikan New York Times gazetesi 'Yunanlar yakalandı' diyerek insanlık dışı bir videoyu okuyucularıyla paylaştı. Avusturyalı yardım görevlilerinin gizlice çektiği görüntülerde 11 Nisan günü, Midilli Adası'nın güneyindeki bir kumsala beyaz plakasız bir minibüs yanaştı. Kar maskeli üç Yunan görevli, minibüsün arka kapısını açarak içeri doluşturdukları çoğu çocuk 12 mülteciyi ite kaka dışarı çıkardı. Mülteciler hemen sahildeki zodiac motoruna bindirildi. Sürat teknesi son sürat uzaklaştı.

Haberin Devamı

KONUMLARINI SAKLADILAR

Üç dakika sonra zodiac, açıkta bekleyen 617 numaralı Yunan Sahil Güvenli teknesine ulaştı. Mülteciler tek tek bu tekneye nakledildi. Sahil Güvenlik teknesi rotasını doğuya yani Türkiye'ye çevirerek yola çıktı. Yunan teknesi, gemileri izleyen deniz canlı veri platformu Marine Traffic'e konumunu göndermedi. Açıkça gizledi. Ancak New York Times, bölgedeki MSC Valencia dev konteyner gemisinden teknenin konum verilerini elde etti. Yunan Sahil Güvenliği, Türk karasuları kıyısında durdu.

Süleyha Abdüllahi ve 6 çocuğu da kurtarılanlar arasındaydı. Abdüllahi "Bir yıl Türkiye'de kaldıktan sonra, bir kaçakçıya para verip 9 Nisan'da Yunanistan'a geçtik" dedi.

İYİ Kİ TÜRKLER VAR

Tüm göçmenler siyah şişme bir cankurtaran salına bindirilerek, terk edildi. Ne motor vardı, ne kürek. Bir saat sonra Yunan yetkililer, Türk tarafına 'Türk karasularında göçmen gördüklerine dair' faks mesajı geçti. Faksın üzerinden bir saat geçmişti ki, iki Türk Sahil Güvenlik teknesi mültecileri kurtardı. Saat 14.30'da kurtarılan Somali, Eritre ve Etiyopyalı 12 mülteci, Dikili'de misafir ediliyor. Göçmenler, Yunan polisinin kötü muamelesini anlatırkan hâlâ gözyaşlarını tutamıyor.

Haberin Devamı