Dünya Öğretmenin şeref mücadelesi

Öğretmenin şeref mücadelesi

Paylaş
Öğretmenin şeref mücadelesi

İngiltere’deki bir öğretmenin başına gelenler, Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’deki hikayeyi aratmadı.

İngiltere Devon'da kız lisesinde çalışan matematik öğretmeni Jonathan Hawker, taciz iddiasıyla okuldan atıldı. 2021'deki bu iddia kariyerini bitirdi. Dünyası altüst oldu. Hawker, hukuk mücadelesi başlattı. İftiraya uğradığını savundu. Mahkeme incelemelerini tamamladı. Okulun tamamen yetersiz bir soruşturma yürüttüğü belirlendi. Ayrıca okulun 'başta erkekler olmak üzere personeli için güvenli bir çalışma ortamı sağlayamadığı' kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

TAZMİNAT KAZANDI

Zira Hawker haklıydı. Öğrenciler, okulda eğlence olsun diye kendisine böyle bir komplo kurmuştu. Öğrenciler iftira attıklarını itiraf ettiler. Masumiyetini mahkeme kararıyla kanıtlayan öğretmene 45 bin Sterlin tazminat ödenmesine hükmedildi. Öğretmen mesleğine geri döndü. Bu olay, akıllara Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'yi getirdi. Filmde öğretmen Samet, öğrencisi Deniz'in taciz suçlaması nedeniyle zor günler geçiriyor.