Dünya Okul saldırganının avukatından ilginç 'alkol' savunması

Okul saldırganının avukatından ilginç 'alkol' savunması

Paylaş
Okul saldırganının avukatından ilginç 'alkol' savunması

2018 yılında Florida Parkland'daki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'ne silahlı saldırı gerçekleştirerek 17 kişiyi öldüren saldırgan Nikolas Cruz yeniden mahkemeye çıktı. Cruz'un avukatlarından bu kez ilginç bir açıklama geldi. Avukatlar, Cruz'un annesinin hamileyken alkol ve yasaklı madde tükettiği için saldırganda fetal alkol sendromu olduğunu öne sürdü.

Yeniden mahkemeye çıkarılan Parkland saldırganı Nikolas Cruz'un avukatlarından ilginç bir savunma geldi. Nöropsikolog Paul Connor'ın ifadeleri dinlenen mahkemede, 1998'de Nikolas'a hamileliği boyunca Brenda Woodard'ın alkol ve kokain kullandığını belirtti. Woodard, Nikolas'ı doğurduktan sonra onu koruyucu ailesine verdi. 

Haberin Devamı

Mahkemeye online bağlantı ile katılan Connor, jüriye hamilelikte alkol kullanımının fetal alkol sendromuna yol açtığını ve motor beceriler, dürtü kontrolü, sosyalleşme ve dikkat eksikliği gibi sorunlara yol açtığını belirtti. Bu sorunların hepsi Cruz'un önceki ifadelerinde yer almıştı. 

Cruz'un ilkokul öğretmenleri, koşarken düştüğünü ve eşyaları kullanamadığını belirtti. Ayrıca küçük yaşta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olduğunu, çok sinirli olduğunu ve arkadaş edinmede kötü olduğunu da ifade ettiler. 

Connor, Cruz'a 5 yaşında yapılan testlerde hafıza, akıl yürütme, dil ve dürtüsellik dahil olmak üzere 10 alanda bozukluk yaşadığını ortaya çıkardığını söyledi.

Cruz'un IQ'sunun ortalamadan daha düşük olan 83 puan olduğunu söyeleyen Connor, bu ölçümün fetal alkol sendromu yaşayan kişilerde görülen düzey olduğunu belirtti. 

Haberin Devamı

Şimdi 23 yaşında olan Nikolas Cruz, 2018 yılında okula silahlı saldırı düzenleyerek 14 öğrenci ve 3 görevliyi öldürmüştü. 

Önümüzdeki haftalarda Cruz'un yeni ifadesine karşılık bir oturum daha gerçekleştirilmesi bekleniyor.