Dünya Okulda gizemli olaylar! 12 öğrenci kendini öldürmeye çalıştı

Okulda gizemli olaylar! 12 öğrenci kendini öldürmeye çalıştı

Paylaş
Okulda gizemli olaylar! 12 öğrenci kendini öldürmeye çalıştı

İngiltere'deki bir ortaokulda art arda yaşanan trajik olaylar velileri endişelendiriyor. Okulda sadece iki ay içinde 12 öğrenci kendini öldürmeye çalıştı. Ayrıca bu yıl 265 ruh sağlığı vakası yaşandığı ortaya çıktı.

Posta.com.tr | İngiltere Güney Yorkshire'daki bir ortaokulda eylülden beri artan intihar vakarı endişe yaratıyor. Bu akademik yılda öğrenciler arasında kendine zarar verme, yeme bozukluğu ve anoreksiya gibi 265 ruh sağlığı vakası olduğu kayıtlara geçti. İl meclisinde, aile içi şiddet, alkol ve uyuşturucu vakalarının öğrencilerin ruh sağlığının etkilenmesinin ana nedeni olduğunu duyuruldu. 

Haberin Devamı

Okula giden bir çocuk, ebeveynlerinin alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ettiğini söylerken bir diğer öğrenci, annesinin aşırı doz alması nedeniyle yetkilere başvurdu.  Başka bir öğrenci ise evde olduğu düşünülen yüzündeki bir yarayla okula geldi. 

Okulun ilk yarı yılındaki vakaların artışı nedeniyle baş öğretmen Steve Ostler, East Riding İl Meclisi'ni göreve çağırdı. Eğitimin aksadığını belirten Ostler, yaşam şartlarının ağırlaşmasından dolayı ev içi krizlerin arttığını iddia etti. 

'VAKALARI DAHA FAZLA GÖRECEĞİZ'

Yerel basına açıklama yapan Ostler, "Şu anda çok zor durumda olan bir grup çocuk var ve bunun etkileri okullara yükleniyor. Sanırım para azaldıkça ve finansal durumumuzla yüzleştiğimizde aile içi şiddet gibi vakarı daha fazla göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Okulun ruh sağlığı  için ayrılan bütçesi ülkedeki kriz nedeniyle artırılamadı. Okul müdürü Rush, okuldaki istatistiklerin alarm verdiğini ve acil yardım gerektiğini ifade etti. 

"Öğretmenler devam etme kararlığını vurguladı ve onlarla ortaklığımızı sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü bu sadece okulların sorumluluğu değil" diyen Rush, şunları ekledi:

Daha erken müdahale etmeye çalışmalıyız ve öğrencilerin iyimserlik hissedeceği ortam yaratmaya çalışmalıyız.

Rush, pandeminin de bu durumu kötüleştirdiğini ve bazı hanelerde yoğun baskıya neden olduğunu iddia etti. İstatistikler ücretsiz okul yemeği desteği alan çocuk sayısının 2500 arttığını ve birçoğunun yoksulluk içinde yaşadığını ortaya koyuyor.