Dünya Okyanusun ortasında mahsur kaldı, köpekbalıkları etrafını sardı! İlk sözleri herkesi şaşırttı

Okyanusun ortasında mahsur kaldı, köpekbalıkları etrafını sardı! İlk sözleri herkesi şaşırttı

Paylaş
Okyanusun ortasında mahsur kaldı, köpekbalıkları etrafını sardı! İlk sözleri herkesi şaşırttı

Yeni Zelanda’da bir adamın neredeyse 24 saat boyunca suda kalmasının ardından kurtarılması müthiş bir hikayeye dönüştü. Filmlere konu olacak şekilde olaylar yaşayan adamın hayatını ise bileğindeki saat kurtardı. Onu kurtaran balıkçılardan biri, adamın kurtarılmasının ardından söylediği ilk sözlerini dünyaya duyurdu.

Yeni Zelandalı Max White’ın 2 Ocak tarihinde 12 metrelik bir tekne ile balık avına çıkmasıyla başlayan hikayede asıl plan, ertesi gün geri dönmekti. White, Alderman Adaları yakınlarında balık tutarken karadan yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta denize düştü.

Haberin Devamı

Max hemen tekneye doğru gitmeye çalışsa da akıntı galip geldi ve onun tekneye ulaşmasını engelledi. Bir süre sonra yorgun düşen adam, yüzme gücünü kaybetti ve geceyi okyanusta geçirmek zorunda kaldı.

GECE KÖPEKBALIKLARI ÇEVRELEDİ

Hava karardıkça Max’ın hissettiği tedirginlik de git gide artıyordu. Adalardan git gide uzaklaşıyor ve okyanusun soğuk suları onu üşütmeye başlıyordu. Bir süre sonra çevresinde köpek balıkları görmeye başladı. Uyursa kendi sonunun geleceğini bilen Max, tüm gece uyanık kalmaya çalıştı.

KOLUNDAKİ SAAT KURTARDI

Ertesi gün öğle saatlerine doğru Tuhua/Mayor Adası yakınlarında üç balıkçı, sürüklenen bir ‘şey’ fark ettiler. Dikkatlerini hemen çekmişti. Kısa süre sonra suyun üstünde dikkatlerini çeken şeyin Max’ın bileğindeki saatin güneş ışıklarıyla yansımasıydı. Hızla onu sudan çıkardılar, polisi bilgilendirdiler ve Whangamata’ya doğru yol aldılar.

Haberin Devamı

İLK SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Max, kendisini kurtaranlara hikayesini anlatırken, Alderman Adaları'ndan uzaklaşarak dünden beri suda olduğunu ve büyük bir mesafe katettiğini söyledi. Bunları duyan balıkçılar adeta şoke olmuştu.

Sudan çıkarılan Max'ın kendisini kurtaran balıkçılara söylediği ilk sözü ise ülkede çokça konuşuldu. Max, tekneye çıkarken, "Burada olmanıza sevindim" sözlerini kullandı.

Max, neredeyse iki gün boyunca uyanık kalmış ve kendini suda tutmaya çalışırken uyumamıştı. Max, balıkçılara "balık avından dönüp gördüğünüz balıkları ve yakaladığınız balıkları konuşmak için eve dönmeyi beklersiniz" dedi.

HİPOTERMİ VE AŞIRI YORGUNLUK!

Karaya ulaştığında hipotermi ve aşırı yorgunluktan bitkin düşen Max, hemen gelen ambulansla tedavi altına alındı. Max’ın düştüğü tekneye dair henüz bir iz bulunamadı ancak düşmeden hemen önce bir Marlin balığı yakaladığını söyledi.

Kurtarma Koordinasyon Merkezi, son bilinen rotayı, tekne üzerindeki yakıt miktarını ve hızını bildirdi. Tekne için navigasyon uyarıları yayınlandı.