Dünya Öldüren sahte haber

Öldüren sahte haber

Paylaş
Öldüren sahte haber

Brezilya’da bir komedyenle aşk yaşadığına dair sahte haberi çıkarılan genç kadın, dedikodularla başa çıkamayınca hayatından oldu!

Brezilya’nın en ünlü komedyen ve müzisyenlerinden olan Whindersson Nunes’un (28) adı genç bir sosyal medya ünlüsü olan Jessica Vitoria Canedo (22) ile aşk dedikodusuna karıştı. Haberin kaynağı, 21.2 milyon kişinin takip ettiği ‘Choquei’ adlı bir sosyal medya hesabıydı. Haberden sonra Jessica’nın hayatı bir anda değişti. Telefonları susmadı, çevresi bu aşkı sorguladı. Bu sırada Jessica ve komedyen arasında geçtiği iddia edilen bir konuşmanın sahte ekran görüntüleri dolaşmaya başladı. Jessica, böyle bir ilişki yaşamadığını söyleyerek haberin sayfadan kaldırılmasını istedi. Ancak haber yayında kaldıkça kar topu etkisiyle büyümeye devam etti. Aynı şekilde komedyen de iddiaları yalanladı ve tanışmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÖLÜNCE HABERİ SİLDİLER

Sahte haber çıktığı sırada depresyonda olduğu öğrenilen Jessica, komedyenin hayranlarının kendisine yönelik baskı ve saldırılarını kaldıramadı. İntihar etti. Bu ölüm ülkede infiale yol açtı. Dedikodu sayfasının yöneticisi Raphael Sousa, paylaşımı Jessica ölünce sildi ve tepkiler üzerine de yaşanan trajedide hiçbir sorumluluğu olmadığını söyledi. Bu savunma, kendisine yönelik öfkeyi artırdı. Brezilyalı futbolcu Neymar da genç kadının ölümüne sessiz kalmadı. “Bir başkası hakkında kötü konuşmak için bir internet profilinin arkasına saklanan insanlardan nefret ediyorum. Haberi ilk veren olmak istemek, birinin hayatına mal olabilir.