Dünya Ölenlerle dalga geçip eğleniyorlar

Ölenlerle dalga geçip eğleniyorlar

Paylaş
Ölenlerle dalga geçip eğleniyorlar

İsrail'in yardım gemilerine yönelik saldırısının ardından İsrailliler bu çirkin klibi hazırladı

İsrail hükümetinin basın ofisinin hafta sonu yabancı basın mensuplarına gönderdiği video bağlantısına tıklandığında, Mavi Marmara baskınındaki ölümlerle dalga geçilen bir video açılıyor.

YouTube üzerinden yayınlanan klip, 1985 yılında yardım amaçlı hazırlanan "We Are the World" şarkısına benzer yapılan klipte, Araplar ve Mavi Marmara gemisinde bulunan eylemciler gibi giydirilmiş İsrailliler, ünlü şarkıyı değiştirerek söylüyorlar.

İŞTE ŞARKININ SÖZLERİ

"Dünyayı kandırırız, insanları kandırırız. Hepsini İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin Karındeşen Jack olduğuna inandırırız." sözlerinin ardından, "Kimse ölmüyor, o yüzden yapabileceğimizin en iyisi, en büyük blöfü yaratmak" sözleri söyleniyor.

Videonun İsrail hükümeti tarafından basına gönderilmesinin üzerinden saatler geçtikten sonra, bir "hata" sonucu bu linkin gönderildiği açıklandı.

Basın ofisinin yöneticisi Danny Seaman, videonun İsrail'in resmi görüşünü yansıtmadığını, ancak kendi kişisel görüşünce bu videonun "olağanüstü" olduğunu söyledi.

'ÇOCUKLARIMA DA İZLETTİM'

Hükümet sözcüsü Mark Regev de videonun, İsraillilerin olay hakkında nasıl düşündüklerini yansıttığını söyledi. Regev, "Çok komik olduğunu düşündüğüm için, çocuklarımı da çağırıp, onlara da izlettirdim. İsrail böyle hissediyor işte. Ama hükümetin bununla bir ilgisi yok." sözleriyle durumu açıkladı.

(Milliyet)

Haberin Devamı