Dünya 'Ölüm Adası'na ölümcül yolculuk

'Ölüm Adası'na ölümcül yolculuk

Paylaş
'Ölüm Adası'na ölümcül yolculuk

Tayland’da ‘Ölüm Adası’ olarak anılan Koh Tao Adası’na giden feribotta yangın çıktı. Feribotta büyük panik yaşandı. Kimsenin zarar görmediği yangında yolcuların kimi feribotun en üst güvertesine çıkarken kimileri de suya atlayarak kurtuldu.

Tayland’da Koh Tao Adası’na giden feribotun motor bölümünde dün yangın çıktı. Alevler kısa sürede feribota yayıldı. Gemideki 11’i mürettebat 108 kişiden çok azı can yeleği giymeye fırsat bulabildi. Yolcular alevlerden korunmak için geminin en üst güvertesine çıktı. Yardım çağrısı üzerine çevredeki tekneler 20 dakikada feribota ulaştı ancak alevler yüzünden gemiye yanaşamadılar. Bunun üzerine bazı yolcular canlarını kurtarmak için suya atladı.

Haberin Devamı

TURİSTLER ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Sonunda olay yerine ulaşan sahil güvenlik, yangını söndürerek 108 kişinin tamamını kurtardı. Yolcuların bazılarının hafif yaralandığı açıklandı. Koh Tao, 2014’te İngiliz gezginler Hannah Witheridge ve David Miller’ın öldürülmesinin ardından ‘Ölüm Adası’ olarak anılmaya başlanmıştı. Daha önce de turist ölümleri vakalarının yaşandığının ortaya çıkması ve o zamandan beri birkaç turistin daha ‘açıklanamayan’ ölümü, adanın turistler için ‘lanetli’ olarak damgalanmasına yol açmıştı.