Dünya Ölüm hormonu

Ölüm hormonu

Paylaş
Ölüm hormonu

Dave Richardson (57) artık yasaklı olan bir aşının 1959-1985 yılları arasında enjekte edildiği 1800 İngiliz çocuktan biri.

Son 30 yıldır, hastaları genellikle 1 sene içinde öldürecek kadar ölümcül, tedavisi olmayan bir beyin hastalığına yakalanma riskiyle karşı karşıya. Çünkü çocukken kendisine cesetlerden elde edilen büyüme hormonlarını içeren aşı yapılmıştı. O zamanlar güvenli olduğu düşünülse ve çocukların boyunu uzattığı kanıtlanmış olsa da daha sonra aynı prosedürün ‘deli dana hastalığının’ insan eşdeğeri olan Creutzfeldt- Jakob (CJD) hastalığına yol açtığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SAATLİ BOMBA GİBİ

Üstelik Dave Richardson sadece CJD riski altında değil. Yeni bir araştırma o dönem günde üç kez alınan büyüme hormonu enjeksiyonlarının Alzheimer’a da yol açabileceğini ortaya çıkardı. İngiltere’deki University College London’dan bilim insanları, çocukken büyüme hormonu enjeksiyonu yapılan en az beş hastanın, Alzheimer’a normalden çok daha erken yakalandığını tespit etti. Dünya genelinde bu yöntemin 27 bin çocuğa uygulandığı tahmin ediliyor. Ve hepsi saatli bomba gibi her an ölümlerine yol açabilecek hastalık riski taşıyor.