Dünya 'Ölüm ormanı' gün yüzüne çıktı! Naziler işkence edip gömdü

'Ölüm ormanı' gün yüzüne çıktı! Naziler işkence edip gömdü

Paylaş
'Ölüm ormanı' gün yüzüne çıktı! Naziler işkence edip gömdü

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin işlediği suçlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Polonya’nın ‘ölüm ormanı’ olarak adlandırılan yerinde 1943 yılında Naziler tarafından işkenceye uğrayan ve öldürülen 11 kişiye ait toplu mezar bulundu.

Posta.com.tr | 1943 yılında Jedwabne kentinin yakınında öldürülen baba ve oğlunun cesedini arayan araştırmacılar, toplu mezar keşfetti. Cesetlerin elleri arkalarından bağlamış ve işkence gördüklerine dair belirtilere sahipti.

Haberin Devamı



Antropolog Urszula Okularczyk “Ellerin duruşuna göre kurbanlar ölmeden önce bağlanmış, elleri arkadan bağlanmış, bedenler rastgele atılmış, saygısızca ve biri diğerinin üzerine düşmüş. Ayrıca kafataslarının silahla parçalandığını görebilirsiniz” dedi.

Mezarın içinde ayrıca Hitler'in ordusu tarafından yaygın olarak kullanılan bir silaha ait mermi kovanları da bulundu.

ÖLÜM ORMANI

Polonya’daki orman, Nazilerin o bölgede çok sayıda vahşete neden olması sebebiyle ‘Ölüm Ormanı’ olarak adlandırılıyor. Araştırmacıların ormanlık alanda çok daha fazla ceset bulması bekleniyor.

Jedwabne Valisi Adam Niebrzydowski, “Burası hiçliğin ortası olduğu için insanları buraya getirmek ve cinayet işlemek onlar için en iyi yoldu” dedi. Araştırmacılar bulunan bedenlerin teşhisinde yardımcı olacak her tür bilgiye ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. 

Haberin Devamı