Dünya 'Ölüm tehdidiyle evlendi'

'Ölüm tehdidiyle evlendi'

Paylaş
'Ölüm tehdidiyle evlendi'

ABD’nin suikasta kurban giden eski başkanı John F. Kennedy (JFK) ile Jackie Kennedy’nin evliliğinin 70’inci yıldönümünde büyük bir iddia ortaya atıldı.

Düğün organizatörü asistanı Adora Rule, ‘Jackie: Public, Private, Secret’ adlı biyografisinde 1983’teki düğün öncesinde yaşanan gerginlikleri aktardı. Rule’un iddiasına göre Newport, Rhode Adası’ndaki törenden önceki bir hafta boyunca Jackie Kennedy düğünü iptal etmeyi düşünüyordu. Ancak JFK’nin kardeşi Robert F. Kennedy’nin (Bobby) karısı Ethel Kennedy ile çıktıkları bir otomobil yolculuğundan sonra bu fikrinden vazgeçti.

Haberin Devamı

ELTİSİ KORKUTTU

Çünkü Ethel, düğünü iptal ederse Jackie’yi öldürmekle tehdit etti. Ethel’in “Eğer o kız Bobby’nin kardeşini mihrapta bırakırsa, yemin ederim onu kendi ellerimle öldürürüm. Bu aileyle evlendiği için ne kadar şanslı olduğunu bilmiyor” dediği öne sürüldü. JFK’nin ‘mutlu aile tablosu’nu başkanlık için bir imaj unsuru olarak kullandığı biliniyor. Bu nedenle Kennedy Ailesi bu evliliği aile geleceği için kritik buluyordu. JFK, 1963’te öldürülmüştü. Jackie Kennedy ise 1994’te öldü.