Dünya Ölümü bekleyenler

Ölümü bekleyenler

Paylaş
Ölümü bekleyenler

Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi’nde elektrik kesintisi nedeniyle son üç günde 3’ü prematüre bebek olmak üzere 32 hasta hayatını kaybetti. Kuşatma altındaki hastanede yatan 600 hasta ile 37 bebeğin hayatı tehlikede. Hastanenin önü ceset dolu. Yaralılar içeri alınamıyor.

Gazze’deki en büyük hastane olan kuşatma altındaki Şifa Hastanesi’nde elektrik kesintisi nedeniyle son 3 gün içinde 3’ü prematüre bebek olmak üzere 32 hastanın hayatını kaybettiği açıklandı. Sınır Tanımayan Doktorlar’a konuşan hastanede görevli bir cerrah şunları aktardı: 600 hasta, 37 bebek var. Su, yiyecek ve elektik yok. Solunum cihazları çalışmazsa insanlar yakında ölecek. Hastanenin önünde çok sayıda ceset var. Yaralı hastaları içeri alamıyoruz. Ambulanslara saldırıyorlar. Buradan çıkanları keskin nişancılar vuruyor. Durum çok kötü, insanlık dışı.”

Haberin Devamı

HASTANELER KORUNMALI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki sağlık kuruluşlarını hedef almasına yönelik gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, “Umudum ve beklentim, hastanelere yönelik daha az müdahale olması ve İsraillilerle temas halinde kalmamızdır. Hastanelerin korunması gerekiyor” dedi. Biden, “Esirlerin serbest bırakılması konusunu ele almak için insani ara verilmesi yönünde bir çaba var ve bu da Katarlılarla müzakere ediliyor. Biraz umutluyum” ifadelerini de kullandı.

90 HASTANIN HAYATI TEHLİKEDE

Gazze Şeridi’ndeki hastanelerden Al-Amal’da da durum kritik. Filistin Kızılayından yapılan açıkamaya göre hastanenin tek elektrik jeneratörü çalışmayı durdurdu. Bu durum tedavi gören 90 hastanın hayatını tehdit ediyor. Sadece doğum bölümü ve acil durum aydınlatmasını sağlayan küçük bir jeneratör var. Kalan yakıtın da 24 saat içinde tükenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

DSÖ’DEN ACİL ÇAĞRI

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’deki 36 hastaneden 22’sinin yakıt yetersizliği, saldırılar ve hasar nedeniyle hizmet dışı kaldığını, açık olan 14 hastanede ise ameliyat ve yatarak tedavi için yeterli malzemenin olmadığını duyurdu. Derhal ateşkes çağrısında bulunan DSÖ, sivillerin ve sağlık hizmetlerinin korunması, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini de belirtildi.

BIDEN’A PROTESTO MEKTUBU

400’den fazla ABD’li yetkili, Başkan Biden’ın İsrail politikasını protesto eden bir mektuba imza attı. Yönetimin savaşa verdiği destek konusunda artan iç muhalefetin bir parçası olarak değerlendirilen mektup, başkana, Gazze Şeridi’nde derhal ateşkes ilan etmesi ve İsrail’i bölgeye insani yardım girmesine izin vermesi için baskı yapması yönünde çağrıda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde yüzlerce Kongre çalışanı, Gazze’de ateşkes sağlanması çağrısında bulunan açık bir mektubu isimsiz olarak imzalamıştı.

“70 REHİNEYİ SERBEST BIRAKMAYA HAZIRIZ”

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Telegram üzerinden yapılan açıklamada, 5 günlük ateşkes karşılığında 70 civarında kadın ve çocuğun serbest bırakılması konusunda hazır olunduğu bildirildi. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, konuyla ilgili Katarlı arabulucularla görüştüklerini belirtti.

Haberin Devamı

ÖLDÜRMELER DURMALI

İngiltere Kilisesi’nin en kıdemli piskoposu ve dünya çapındaki Anglikan Kilisesi’nin ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, “Kan dökümeye son verilmeli, rehineler serbest bırakılmalı ve yardımlar Gazze’de ihtiyaç içinde olanlara ulaşmalı” dedi. “Ateşkes çağrısı, pek çok dine mensup olan ve hiçbir inanca sahip olmayan insanlardan duyduğumuz ahlaki bir çığlıktır” ifadesini kullanan Başpiskopos Welby, “Öldürmeler durmalı” dedi.