Dünya Oppenheimer'a dijital sansür! Çıplak yıldıza elbise giydirdiler

Oppenheimer'a dijital sansür! Çıplak yıldıza elbise giydirdiler

Paylaş
Oppenheimer'a dijital sansür! Çıplak yıldıza elbise giydirdiler

Tüm dünyada ilgiyle beklenen 'Oppenheimer' filmi cuma günü gösterime girmişti. Ancak filmin bir sahnesinin Orta Doğu ve Hindistan'da sansürlendiği ortaya çıktı. Sahnede Florence Pugh üstsüz bir şekilde koltukta oturuyordu. Söz konusu ülkelerde bu sahnede Florence Pugh'a bilgisayar teknolojisiyle siyah bir elbise giydirildi.

Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer filmi çıplaklık ve müstehcen dili göz önüne alındığında ünlü yönetmenin uzun süredir çektiği ilk tartışmalı film. Filmde çıplak rol alan oyuncu Florence Pugh'un yer aldığı bir sahne Hindistan ve Orta Doğu'da tepki çekti. 27 yaşındaki Pugh, fizikçi J. Robert Oppenheimer'a (Cillian Murphy) aşık olan Jean Tatlock'u canlandırıyor. 

Haberin Devamı

Tepki çeken sahnelerin ardından bazı ülkelerde Pugh'ın oynadığı karaktere siyah bir elbise giydirildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bir kullanıcı, "Bazı ülkeler Florence Pugh'a CGI (bilgisayar tarafından üretilen görüntüler) siyah bir elbise giydirerek Oppeneheimer'ı sansürlüyor" diye yazdı.

Filmin yapımcıları Hollywood Reporter'a verdikleri demeçte sahneyi kesmek yerine oyuncunun giydirilerek Orta Doğu ve Hindistan'da izlenimini sağlamak istediklerini açıklamışlardı.