Dünya Oscar jürisine tokat gibi kapak

Oscar jürisine tokat gibi kapak

Paylaş
Oscar jürisine tokat gibi kapak

Son iki yıldır Oscar adayları içinde siyahi adaylar yer almıyor. Tepkiye neden olan bu ırkçılığa karşı Oscar kazanan bazı oyuncular aynı karede yer alarak bunu protesto etti

Farklı etnik kökenlerden gelen dünyaca ünlü film yıldızları, İngiliz magazin dergisi "Venity Fair" kapağında buluştu. Bu kapağı özel kılan ise, Hollywood'un en büyük, önemli ve Oscar ödüllü kadın oyuncularından oluşması.

Haberin Devamı

Kapakta, yer alan isimlerin ortak mesajı ise Oscar Ödül törenlerinde hep aynı kişilerin ve özellikle “beyaz” oyuncuların ödül almasına karşı tepki. Jennifer Lawrence, Cate Blanchett ve Oscar gibi farklı etnik kökenlerden gelen kadınları bir araya getiren derginin çekimleri, ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından gerçekleştirildi.

Bu yılki En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü adayları Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Brie Larson, Charlotte Rampling ve Saoirse Ronan gibi isimler, yeni ve genç oyunların önünün açılması ve en önemlisi de onlara destek olmak için bu projede yer alıyor.

Siyahtan korkma

Kapakta yer alan isimlerin hepsi “siyah” giyindi.

Geçtiğimiz günlerde 2016 Oscar ödül törenine katılmayacağını ve geceyi boykot ettiğini duyuran Will Smith'in bu kararına eşi Jada Pinkett Smith de aynı kararda olduğunu açıklamıştı. Smith bu yıl Concussion filmindeki rolüyle Altın Küre'ye aday olmuş, ancak Oscar'da aday gösterilmemişti.. İki yıl üst üste 20 adayın da ‘beyaz' olması üzerine Akademi'ye baskılar artmış ve Spike Lee ile Jada Pinkett Smith, törene katılmayacağını açıklamıştı. Will Smith, şu ana kadar boykota destek veren en önemli aktörlerden biri.

Haberin Devamı

Fotoğraftaki ünlüler: Jane Fonda, Cate Blanchett, Viola Davis, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling, Bire Larsen, Rachel Weisz, Lupita Nyong'o, alicia Vikander, Gugu Mbatha-Raw, Helen Mirren, Saoirse Ronan ve Diane Keaton .