Dünya 'Oscar'lık başarı

'Oscar'lık başarı

Paylaş
'Oscar'lık başarı

Barbie’ filminin yıldızı Avustralyalı aktris Margot Robbie, Oscar’a aday gösterilmemiş olabilir. Ama Hollywood’un en zengin aktrisi olma yolunda ilerliyor. Bir zamanlar Londra’da kirada yaşayan Barbie yıldızı, büyük filmlerin arkasındaki yapım şirketinden sessizce servet kazanıyor.

Gişede 1.4 milyar dolarlık hasılat yapan 2023’ün en kazançlı filmi Barbie, Oscar adaylığında hüsrana uğradı. Başrol Margot Robbie (33) ve yönetmen Greta Gerwig, kadın başarısının ödüllendirileceğini düşünürken aday gösterilmediler. Ama bu yarışta son gülen Margot Robbie olacağa benziyor. Zira Robbie, kendi şirketi LuckyChap ile filmin yapımcılığını da üstlendi. Bu sayede gişe primlerinden tahmini 50 milyon dolar kazandı. Robbie, bu sezonun en çok konuşulan filmi ‘Saltburn’ün de yapımcısı. Robbie, bu şirketi henüz 24 yaşındayken 2014’te kurdu. Üstelik Londra’da kirada oturduğu bir dönemde... Banka hesabı her geçen gün büyüyen Robbie’nin başarısının sırrı ise bu şirketten ve çalışkan bir sarışın olmasından fazlası. Azimli, disiplinli ve planlı karakterinde yatıyor.

Haberin Devamı

KADIN HİKAYESİ AVCISI

2013’te Leonardo DiCaprio ile oynadığı ‘The Wolf of Wall Street’ filmiyle dünya çapında ünlenen Robbie, ertesi yıl Fransa’da bir çekimde tanıştığı ekiple arkadaş oldu. Ekip, ‘The Wolf of Wall Street’in Londra galasında birlikte sarhoş olduktan sonra dört arkadaş Londra’ya yerleşmeye karar verdi. İçlerinde, daha sonra 2016’da kocası olan Tom Ackerley de vardı. Robbie, çok sevdiği bu ekibe aynı evde yaşadıklarını temsilen birer dövme bile yaptırtmıştı. İşte Londra’da bir bekar evinde kurulan o şirketi bugün Robbie ve kocası Ackerley birlikte yönetiyor. Şirketin merkezini Los Angeles’a taşıdılar. Çift de burada 5 milyon dolarlık bir malikanede yaşıyor. Robbie’nin şirketi, tıpkı Barbie filminde olduğu gibi kadın odaklı hikaye ve ekiplere yatırım yapma amacı taşıyor.

Haberin Devamı

KANITLANMIŞ REÇETE

Bugünlerde kariyerine yönetmenliği de eklemek istediğini açıklayan Robbie, aslında ‘farkında olmadan’ kanıtlanmış bir reçeteyi uyguluyor. ABD’li aktris Reese Witherspoon’un (47) izinden gidiyor. ‘Legally Blonde’ (Bu Nasıl Sarışın) filmiyle ünlenen Witherspoon da ‘Hello Sunshine’ adlı bir yapım şirketi kurmuştu. 2016’da kurulan bu şirket de kadın odaklı hikayelere ağırlık vererek öne çıktı. Witherspoon, bu sayede ‘Big Little Lies’, ‘The Morning Show’ ve ‘Where the Crawdads Sing’ gibi başarılı film ve dizilerin hem yapımcılığını hem de başrolünü üstlendi. Witherspoon, yüzde 40 hissesine sahip olduğu bu şirketi 2021’de 900 milyon dolara satmıştı. Bu sayede ‘Hollywood’un en zengin aktrisi’ olmuştu.

KORKUTAN BİR RAKİP

Üstelik Witherspoon, bu unvana kavuştuğunda 2018’den bu yana hiçbir büyük filmde rol almamıştı. Robbie de Hollywood’un en çok para kazanan ve kazandıran kraliçesi tacını kazanma yolunda hızla ilerliyor. Şirketinin bugünkü tahmini net değeri 60 milyon dolar. Robbie, gençliği ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile şüphesiz bu gelirini katlayacak. Zira onun rol almadığı yapımları bile inceleyen, senaryolarını okuyan yapısı, meslektaşlarının gözünü korkutuyor. Charlize Theron bile ondan biraz çekindiğini itiraf etmişti. Robbie’nin yapımcılığını üstlendiği yeni projeleri arasında Shakespeare oyunlarının kadın bakış açısıyla anlatıldığı ve tamamı kadınlardan oluşan bir yapım ekibi tarafından hazırlanan modern uyarlamalar dizisi ve gişe canavarı bir serinin devamı olan ‘Ocean’s Eleven’ filmi var!

Haberin Devamı

YANLIŞLIKLA KEŞFEDİLDİ!

Beş yaşındayken anne ve babası boşanan Margot Robbie, dört çocuktan üçüncüsü. Avustralya’nın Gold Coast bölgesinde fizyoterapist olan İskoç asıllı annesi Sarie tarafından büyütüldü.

Çocuk yaşta bir ajansa kaydolmuştu. Ajansının önerisiyle ülkesinin ünlü medya şirketini her gün aramaya başladı. Bir gün telefonunu yanlışlıkla pembe dizi Neighbours’ın kast direktörüne bağladılar. Bu konuşmadan sonra hayatı değişti. 17 yaşında dizide rolünü aldı. Konuk olarak başladığı dizide düzenli kadroya alındı. Sonra Hollywood’a transfer oldu. 2017’de LuckyChap’in ilk sinema filmi ‘I, Tonya’da gözden düşmüş buz patenci Tonya Harding’i canlandırdı. 2019’da Quentin Tarantino filmi ‘Once Upon a Time... in Hollywood’da aktris Sharon Tate’i oynadı. 2022’de Brad Pitt’le ‘Babylon’ filminde başrolü paylaştı. Barbie’ye kadar istediği gişe başarılarını elde edemese de yılmadı. 2020 yapımı aksiyon filmi ‘Birds of Prey’de çizgi roman karakteri Harley Quinn’i oynadı. 2013’te oynadığı Martin Scorsese filmi ‘The Wolf of Wall Street’ten sonra yüzü Barbie’ye kadar pek gülmedi.

Haberin Devamı