Dünya Pasaport yenilerken vatandaş bile olmadığını öğrendi

Pasaport yenilerken vatandaş bile olmadığını öğrendi

Paylaş
Pasaport yenilerken vatandaş bile olmadığını öğrendi

ABD’nin Virginia eyaletinden doktor Siavash Sobhani, doğduğu, okuduğu ve 30 yılı aşkın zamandır doktorluk yaptığı ülkenin vatandaşı bile olmadığını öğrendi.

61 yaşındaki Sobhani, pasaport yenilemek isterken engele takıldı. Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden gelen mektupta, babasının İran Büyükelçiliği'nde diplomat olması nedeniyle doğduğu anda kendisine vatandaşlık verilmemesi gerektiği bildirildi. Mektup Sobhani'yi yasal daimi ikamet başvurusunda bulunabileceği bir internet sitesine yönlendirdi.

Haberin Devamı

‘İRAN’LA ALAKAM YOK’

İç hastalıkları alanında uzman olan Sobhani. "Ben bir doktorum. Hayatım boyunca buradaydım. Vergilerimi ödedim. Başkanlar için oy kullandım. Kuzey Virginia'daki toplumuma hizmet ettim. Covid sırasında işteydim, kendimi riske attım, ailemi riske attım. Dolayısıyla 61 yıl sonra size 'Bir hata oldu, artık ABD vatandaşı değilsiniz' denildiğinde bu gerçekten şok edici oluyor” dedi. Sobhani, çocukken ailesinin birkaç yıl Türkiye'de yaşadığını ancak Georgetown Hazırlık Okulu'na devam etmek için Washington’a döndüğünü söyledi. Georgetown Tıp Fakültesi'ne gitmeden önce George Washington Üniversitesi ve Boston College'dan da lisans almıştı.