Dünya Pişirme spreyi kazasına 7.1 milyon dolar

Pişirme spreyi kazasına 7.1 milyon dolar

Paylaş
Pişirme spreyi kazasına 7.1 milyon dolar

ABD'de bir kadın mutfakta yemek yaparken patlayan pişirme spreyi yüzünden aldığı ağır yanık yaraları sonrası 7.1 milyon dolar tazminat kazandı.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Tammy Reese, mutfakta yemek yaparken rafta duran sprey bir anda patladı. Resse'in her yeri alev aldı. Sprey ocağın hemen üzerindeki rafta duruyordu. Herhangi bir işaret vermeksizin birden bire içindeki yanıcı içeriği püskürttü. Kutu patlayınca çıkan yangında Reese ağır yanık yaraları aldı. 2017'de yaşanan bu kaza sonrası Reese ömür boyu hareketlerini kısıtlayıcı acılarla baş başa kaldı. Swell marka pişirme spreyi üreten şirkete dava açtı.

Haberin Devamı

50 VAKA DAHA VAR

Altı yılın sonunda dava sonuçlandı. Reese 7.1 milyon dolar tazminat almaya hak kazandı. Şirketin yanık vakaları nedeniyle 50 davayla daha karşı karşıya olduğu öğrenildi. Swell pişirme spreyinin içeriğinde yemeklik yağ ile propan ve bütan gibi son derece yanıcı maddeler içeren itici gazların bir karışımı bulunuyor. Pişirme spreyleri, mutfakta yemeklerin yapışmasını önlemek ve pişirme yüzeylerini yağlamak amacıyla tercih ediliyor. Bu ürünle yağ, ince ve homojen bir tabaka halinde yüzeye püskürtülüyor.