Dünya Poker efsanesi, servetini Türkiye'de Nuh'un Gemisi'ni bulmaya harcadı

Poker efsanesi, servetini Türkiye'de Nuh'un Gemisi'ni bulmaya harcadı

Paylaş
Poker efsanesi, servetini Türkiye'de Nuh'un Gemisi'ni bulmaya harcadı

Geçtiğimiz pazar günü 89 yaşında hayatını kaybeden poker efsanesi Doyle Brunson, 75 milyon dolarlık servet elde etmişti. Ancak bu servetinin bir kısmını Nuh'un Gemisi'ni bulmaya harcadı. Üstelik keşif gezileri için Türkiye'ye bile ekip gönderdi.

Derleyen: Mine Bozkurt | 'Poker'in babası' olarak anılan 89 yaşında vefat eden Doyle Brunson, tarihin en büyük profesyonel oyuncularından biri olarak biliniyordu. Poker oyuncusu Ben Lamb, Brunson'dan bahsederken "Herkesten akıllıydı. Paranızı sevimli bir şekilde almakta iyiydi" diyor. 

Haberin Devamı

Bir diğer profesyonel oyuncu Barry Greenstein "Doyle, yaşına rağmen en rekabetli oyunlarda bile kazanan tek adamdı" diyor. 

Poker sayesinde 75 milyon dolarlık bir servete sahip olan Brunson, oyundaki parlak stratejilerini gerçek hayatta yatırım yapmaya harcamadı. 

Brunson, "Titanik'i aramak için yatırım yaptık. Nuh'un Gemisi'ni bulmak için para ayarlayıp Türkiye'ye heyet gönderdik. Gemiyi bulduklarını söyleyip bir parçasını bana ve Chip'e (eski iş ortağı) verdiler" diye anlatmıştı. 

Tıpkı Doyle Brunson gibi Cadillac Jack Grimm de poker zenginiydi ve Doyle ile birlikte Nuh'un Gemisi'ni aramak için finansör olmuştu.

Grimm, 1969'da Nuh'un Gemisi'nin Türkiye'nin doğusundaki Ağrı Dağı'nın zirvesine yakın bir yerde buza gömüldüğüne dair raporlarla ilgilenmeye başladı. Ekiple bölgeye giden Grimm, Nuh'un Gemisi'nden olduğu düşünülen kalıntılar getirdi.

Haberin Devamı

Profesyonel bir kumarbaz ve Brunson'ın uzun süredir arkadaşı olan Dewey Tomko, The Post'a Brunson'ın hayatının sonraki yıllarını golf oynayarak geçirdiğini söyledi. Yürümekte zorlanıyordu ve koltuk değneği kullanıyordu. Ancak bu onu yine de golf oynamaktan alıkoymuyordu.

Golf oynarken de işi kumara çeviren Brunson, kötü golfçüler, yenerek iki haftada 12 milyon dolar kazanmayı başarmıştı.