Dünya Prens Andrew'un rüşvet skandalı büyüyor: Saray kılıfı

Prens Andrew'un rüşvet skandalı büyüyor: Saray kılıfı

Paylaş
Prens Andrew'un rüşvet skandalı büyüyor: Saray kılıfı

FETÖ’cü eski politikacı İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’den para aldığı ortaya çıkan İngiliz Prens Andrew’un rüşvet skandalı büyüyor. Prens’in ödemeyle ilgili endişelenen bankacılara “Saray’ı arayın” dediği iddia edildi.

İngiltere Kraliçesi’nin adı sürekli yüz kızartıcı suçlarla anılan oğlu Prens Andrew’un (62), 1.1 milyon Sterlin’lik rüşvet skandalında yeni bilgiler ortaya çıktı. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Andrew, Türk yatırımcı Selman Türk (35) aracılığıyla hesabına aktarılan 750 bin Sterlin’i sorgulayan bankacılara Buckingham Sarayı’nı aramalarını söyledi. Transferin yapıldığı Hampden Bankası, Selman’ı aradı. Selman da banka yetkililerine Prens’in saraydaki özel sekreteri Amanda Thirsk’ün numarasını verdi. “Amanda Hanım size açıklayacaktır” dedi.

Haberin Devamı
Prens Andrew, kendisini cinsel istismarla suçlayan Virginia Giuffre ile anlaşmaya vardı İngiltere Kraliyet ailesi üyelerinden York Dükü Prens Andrew, kendisini cinsel istismarla suçlayan ve dava açan Virginia Giuffre ile mahkeme dışında anlaşmaya vardı. Prens Andrew'in Giuffre'nin yardım kuruluşuna önemli bir miktarda bağış yapacağı açıklandı.

SİLAH KAÇAKÇISI TANIŞTIRDI

Prens’in, Selman’a saraydaki ekibine doğrudan erişim yetkisi vermesi dikkat çekti. Öte yandan Prens ile Selman’ın nasıl tanıştığı da ortaya çıktı. 2019’da Libyalı silah kaçakçısı Tarek Kaituni (54) aracılığıyla tanışmışlar. Prens, 750 bin Sterlin’lik ödemeyi de aynı yıl almıştı. Türk, bu ödemeyi Prens’in kızı Prenses Beatrice’in düğünü için hediye olarak göstermişti.

Para, doğrudan Nebahat Evyap İşbilen (77) adına gönderilmişti. Ancak İşbilen, böyle bir hediye verdiğini kabul etmiyor. Servetine el konulmaması ve İngiliz pasaportu almasına yardım etmesi için yardım istediği Türk’ün 40 milyon Sterlin’ini harcadığını öne sürüyor.

Fransa’dan Hollanda’ya silah kaçırmaktan hüküm giyen Katuni, Prens Andrew’un eski eşi Sarah’nın Selman Türk tarafından fonlanan 2019’daki doğum gününe ve kızı Eugenie’nin 2018’deki düğününe katılmıştı.

Haberin Devamı

Kraliçe’nin bu skandal sonrası resmi törenlerde oğlu Prens Andrew’a yer verip vermeyeceği merak konusu.