Dünya Prens Harry ve Meghan Markle'a verilen ödül Kennedy ailesini kızdırdı

Prens Harry ve Meghan Markle'a verilen ödül Kennedy ailesini kızdırdı

Paylaş
Prens Harry ve Meghan Markle'a verilen ödül Kennedy ailesini kızdırdı

Suikast kurbanı ABD eski adalet bakanı Robert Kennedy’nin kızı Kerry, Prens Harry ile eşi Meghan’a insan hakları ödülü vermeye hazırlanırken, ağabeyi ödülün ünlü çifte verilmesine karşı çıkıyor.

ABD eski başkanı John F. Kennedy 1963’te, adalet bakanlığı yapan kardeşi Robert (Bobby) Kennedy ise 1968’de suikast sonucu öldürüldü. Robert Kennedy adına kurulan RFK İnsan Hakları Derneği, her yıl hayır işleri yapan ve birey haklarını savunan önemli isimlere ödül veriyor. Suikast kurbanı bakanın kızı Kerry Kennedy’nin (63) yönettiği dernek bu yıl da İngiliz Prens Harry ile eşi Meghan’a insan hakları ödülü verecek.

Haberin Devamı

Kerry’nin ağabeyi Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr.) ise bu karara karşı çıkarak aile içinde tartışma yarattı. RFK Jr. 2020’de İngiltere Kraliyeti’nden ayrılıp ABD’ye yerleşen ve medya işlerinden milyonlar kazanan Harry ile Meghan’ın bu ödülü hak etmediğini savunuyor. Birçok eleştirmen de kararı gülünç buluyor.

Ünlü çift ödülü Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile paylaşacak. 6 Aralık’taki gecenin bilet fiyatları 2.500 ile 1 milyon dolar arasında. Bu ödül daha önce ABD Başkanı Biden ve Obama’ya da verilmişti.

PRENS HARRY'İ DIŞLADI

Öte yandan İngiltere Kralı 3’üncü Charles, resmi gezi için yurt dışındaysa veya hastaysa hükümdara vekalet edebilecek devlet danışmanları listesine kardeşleri Prenses Anne ile Prens Edward’ın eklenmesi için Lordlar Kamarası’na öneride bulundu.

Haberin Devamı

Şu anda, devlet danışmanları listesinde kralın eşi Camilla, oğlu William ile artık “çalışan kraliyet ailesi üyesi” unvanı olmayan Andrew ve Harry bulunuyor. Kral Charles’ın oğlu Harry, ailesiyle ABD’ye taşınarak kraliyetteki görevlerini bırakmıştı. Charles’ın büyük erkek kardeşi Prens Andrew ise adının seks skandalına karışmasıyla kraliyet unvanını kaybetmişti. Anne ile Edward’ın listeye eklenmesi, Charles, Camilla veya William olmadığında Harry ile Andrew’un yolunu tıkadı.