Dünya Prens William'dan Camilla'ya destek

Prens William'dan Camilla'ya destek

Paylaş
Prens William'dan Camilla'ya destek

Kraliçe Elizabeth, cumartesi günü Cornwall Düşesi Camilla’nın Prens Charles tahta geçeceği zaman kraliçe olacağını açıklaması herkesi şoke etmişti. Özellikle Lady Diana’nın Prens Charles ile olan evliliğini Camilla’nın yıktığı öne sürülürken, Prens William’ın bu konuda nasıl davranacağı merak konusu olmuştu. Prens William, Camilla’nın kraliçeliğe destek verdiği ortaya çıktı.

Posta.com.tr / Prens William, babası Prens Charles tahta geçince Cornwall Düşesi Camilla’nın kraliçe olmasına onay verdi. Kraliyet kaynaklarına göre, Kraliçe Elizabeth’in tahta Prens Charles geçince Camilla’nın da kraliçe olmasını istemesine Prens William ‘sevindi’. Cambridge Dükü William, Camilla’nın konsort kraliçe olmasını tamamen onaylıyor. Kraliçe Elizabeth bu kararı tahttaki 70’inci yıl dönümü öncesinde açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bazaar’ın haberine göre, Kraliçe, kararını duyurmak için Platinum Jubilee'sinin resmi başlangıcını kullandı ve torunu Prens William da bu kararı çoktan kabul etti.

Kraliçe, halka hitaben yazdığı mesajını "hizmetkarınız Elizabeth R" imzasını kullandı. Kraliçe’nin mesajında şunlar yer alıyordu:

Eş rolünü üstlenmeye ve bununla birlikte gelen fedakarlıkları bencil olmayan bir şekilde yapmaya istekli Prens Philip gibi bir eşin olduğu için kutsandım...Ve zaman içinde oğlum Charles kral olduğunda, ona ve karısı Camilla'ya bana verdiğiniz desteğin aynısını vereceğinizi biliyorum. Zamanı geldiğinde Camilla'nın kendi sadık hizmetini sürdürürken Kraliçe olarak anılmasını içtenlikle diliyorum.

GALLER PRENSESİ OLAMADI

Haberin Devamı

Prens Charles 2005 yılında Camilla Parker Bowles ile evlendiğinde, saray temsilcileri halka ikinci karısının Galler Prensesi unvanını almayacağına dair güvence verdi.

Bu durum, Camilla'nın isim hakkına sahip olmasına rağmen, merhum Prenses Diana'ya saygının bir işareti olarak gösterildi.

Ayrıca Camilla'nın kraliçe değil, Charles'ın prenses eşi olacağına söz verildi.

KRALİYET GÖREVLERİNİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ

Saraya yakın kaynaklar unvan değişikliğinin, kraliyet ailesine yakınlaştıkça ve son 17 yılda kraliyet görevlerini başarıyla yerine getirirken "doğal ilerlemenin" bir sonucu olduğunu söyledi.

Son anketler, Cornwall Düşesi'nin kraliyet ailesinin en popüler 11. üyesi olduğunu gösteriyor. Yapılan bir diğer anket, İngilizlerin %42'sinin Camilla'nın ‘prenses eş’ olması gerektiğine inandığını, %26'sı ise hiç unvan almaması gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.