Dünya Prenses Diana'dan boşanması pahalıya patlamıştı! Charles servetini böyle geri kazandı

Prenses Diana'dan boşanması pahalıya patlamıştı! Charles servetini böyle geri kazandı

Paylaş
Prenses Diana'dan boşanması pahalıya patlamıştı! Charles servetini böyle geri kazandı

Kral Charles'ın Prenses Diana ile evliliğini bitirdiği dönemlerde sır gibi saklamaya çalıştığı boşanma masrafları sonrasında daha bilinçli hale geldiği ortaya çıktı. Boşanma sırasında mali durumu kötüye giden Charles, kaybettiği paraları yerine koyabilmek için fonlarında değişiklikler yaptı.

Posta.com.tr | Kral Charles'ın eski bir danışmanı, Diana'dan boşanmasının ardından kaybettiği parayı yerine koyabilmek için yaptığı girişimlerde nasıl büyük bir servet biriktirmesine yol açtığını anlattı. Boşanma, Kral Charles'ın annesi Kraliçe 2. Elizabeth'ten iki kat daha fazla servete sahip olmasına yol açtı. 

Haberin Devamı

Charles'ın 90'lı yıllarda Prenses Diana'dan boşanması, 17 milyon sterlin kaybetmesine yol açmıştı. Charles'ın eski yardımcılarından biri şimdi, Kral'ın boşanmanın ardından mali durumunu nasıl düzelttiğini anlatırken Kral'ın kişisel servetinin de 600 milyon sterlin olduğunu belirtti. 

MALİ DURUMU TÜKENMİŞTİ

Kral Charles'ın Prenses Diana ile boşanma aşamasındayken mali durumunun neredeyse 'tükendiğini' belirten yardımcı, Charles'ın para konusunda bilinçli hale geldiğini ve kaybettiği miktarı yerine koyabilmek için fonlarını sakladığını söyledi.

Charles'ın eski yardımcısı, servetinin çoğunu kaybetmesinin ardından Dükalık'tan para aldığını, ancak bu miktarın çok büyük olmadığını söylüyor. 

CAMILLA İDDİASI

Haberin Devamı

Times'a konuşan bir kaynak, "Camilla'nın ilişkilerine yüklü miktarda para kazandırdığına dair iddialar var ama bu doğru değil" dedi.

Charles'ın Dükalığı büyüten tutumlu yaşamı ve anlayışlı yatırımları, 600 milyon sterlinlik bir servet biriktirmesini sağladı. Kraliçe Elizabeth'in serveti ise 370 milyon sterlindi. 

2012 ile 2022 arasında Charles, aynı zamanda ticari mülk kiralayan ve Duchy Originals markası aracılığıyla ürün satan düklükten 212,7 milyon sterlin aldı.