Dünya Prenses'in imtihanı

Prenses'in imtihanı

Paylaş
Prenses'in imtihanı

88 gün sonra ilk kez kamera karşısına geçen Galler Prensesi Kate Middleton, yokluğuyla ilgili spekülasyonların önüne geçemeyince kanser olduğunu açıklamak zorunda kaldı. Zorlu bir süreçten geçtiği için tedavi boyunca rica ettiği gizliliği yaşayamayan Prenses’e dünyadan destek mesajları yağdı.

Noel Bayramı için 25 Aralık 2023’teki resmi görevine katıldıktan sonra bir daha ortaya çıkmayan İngiltere’nin Galler Prensesi Kate’in (42), kanser tedavisi gördüğünü açıklaması tüm dünyada yankı uyandırdı. Kate, ocak ayında alt karnından bir ameliyat olduğunu ve 17 Nisan’da Paskalya Bayramı görevinde döneceğini söylemişti. Kanser iddiaları da saray tarafından hep yalanlanmıştı. Ancak Kate, önceki gün ameliyatından sonra yapılan biyopsi ile kanser tanısı aldığını açıkladı. Ameliyatın etkilerinden kurtulduktan sonra ‘önleyici kemoterapi’ tedavisine başlandığını söyledi. Kate, bu haberi dünyayla paylaşmadan önce üç çocuğuna durumunu doğru şekilde aktarmayı beklemişti. Durumu nedeniyle görevlerine Paskalya Bayramı’nda değil, tamamen iyileştiğinde dönecek.

Haberin Devamı

MAHREMİYET ZORBALIĞI

Prenses Kate, ocak ayında hastalığıyla ilgili mahremiyet talep etmişti. Ancak bu ricasına dünya kamuoyu saygı duymadı. Yokluğuyla ilgili komplo teorileri kontrolden çıktı, Kraliyet Ailesi’nin itibarını sarsan noktaya geldi. Kocası Prens William tarafından ihanete uğradığı için ortadan kaybolduğu iddiası en yaygın komplo teorisiydi. Prenses, bu iddialara tedavi sürecinde kocasından büyük destek gördüğünü vurgulayarak yanıt verdi. Prenses’in durumu, aile içinde öyle büyük titizlikle gizlenmişti ki kayınbiraderi Prens Harry ve eltisi Meghan Markle bile tüm dünyayla aynı anda haberdar oldu. Harry ve Meghan’ın William’ı arayıp Prenses’le konuşarak iyi dileklerini sundukları öğrenildi. Ancak onlara diğer aile üyelerinden farklı olarak haber verilmemesi, William ve Harry arasındaki güven bağının tamamen koptuğunun kanıtı oldu.

Haberin Devamı

ÖNLEYİCİ KEMOTERAPİ NEDİR?

ABD’nin NYU Langone Perlmutter Kanser Merkezi’nden onkolog Dr. Marleen Meyers, önleyici kemoterapinin tamamen riski azaltmakla ilgili olduğunu söyledi. “Adjuvan kemoterapi olarak da adlandırılan önleyici kemoterapi, bazen birincil kanser çıkarıldıktan sonra geri gelme riskini azaltmaya çalışmak için kullanılır. Taramalarda görülemeyen ancak tedavi edilmezse büyüyebilen mikroskobik hücreleri ortadan kaldırmaya çalışmak için genellikle çeşitli kanser türleri için önleyici kemoterapi veriyoruz” dedi.

GELİNİYLE GURUR DUYUYOR

Kendisi de prostat kanseri tedavisi gören Kral Charles’ın (75), gelini için yayınladığı mesajda “Majesteleri, konuşma cesaretinden dolayı Catherine ile gurur duyuyor. Hastanede birlikte geçirdikleri zamanın ardından Majesteleri son haftalarda sevgili geliniyle yakından ilgilendi” ifadelerine yer verildi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, eski başbakan Boris Johnson, ABD first lady’si Jill Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aktrisler Catherine Zeta-Jones, Gwyneth Paltrow, Blake Lively dahil pek çok isim, Prenses için geçmiş olsun dilekleri yayınladı. Blake Lively, Prenses’in iddiaları kesmek için yayınladığı ancak fotoşop çıkan karesiyle ilgili yaptığı alaycı espri nedeniyle de özür diledi.

Haberin Devamı