Dünya Profesör dehşet saçtı

Profesör dehşet saçtı

Paylaş
Profesör dehşet saçtı

Amerika’da Nevada Üniversite’nin Las Vegas kampüsünde silahlı bir kişi, öğrencilere rastgele ateş açtı. 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı olayda saldırganın üniversiteye iş başvurusu reddedilen 67 yaşında bir profesör olduğu anlaşıldı.

Nevada eyaletinde bulunan 30 bin öğrencili üniversitenin Beam Hall binasında çarşamba sabahı 11.45’te silah sesleri duyuldu. Ekonomi Bölümü’nün yer aldığı binada yapılan anonslarla öğrenciler ve öğretim üyeleri, salonları boşaltmaya ve güvenli bir yere sığınmaya çağırıldı. Polis, bölgeyi çember altına aldı. SWAT timleri üniversiteye girdi. 12.37’de saldırgan vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

600 SİLAHLI SALDIRI

Saldırıyı yapan kişinin daha önce East Carolina Üniversitesi’nde 15 yıl çalışan Anthony Polito adlı profesör olduğu açıklandı. 67 yaşındaki öğretim görevlisinin üniversiteye iş başvurusunda bulunduğu ancak ret cevabı aldığı öğrenildi. ABD Başkanı Joe Biden olay sonrası “Ulusumuz sadece bu yıl 600’den fazla kitlesel silahlı saldırı yaşadı. Silahlı eylemler nedeniyle 40 bin kişi öldü. Bu normal değil” dedi.

RUSYA’DA DA OKULA SALDIRI

Rusya’nın Bryansk kentinde 8’inci sınıf öğrencisi okula silahlı saldırı gerçekleştirdi. Alina adlı kız öğrenci okula silahla gelerek spor salonu önünde ateş açtı. 6 öğrenciyi omuz ve dizlerinden yaralayan kız öğrenci daha sonra intihar etti. Yaralı öğrencilerden 1’i hayatını kaybetti.

Haberin Devamı