Dünya Programa katıldı, televizyon sunucusunun korkulu rüyası oldu

Programa katıldı, televizyon sunucusunun korkulu rüyası oldu

Paylaş
Programa katıldı, televizyon sunucusunun korkulu rüyası oldu

İngiltere'de bir televizyon kanalında sunuculuk yapan Ellie Costello, programına katılan bir konuğun hayatını altüst edeceğinden habersizdi. Konuğuyla şahsi olarak hiç tanışmamış olan Costello, bir yıl boyunca kabusu yaşadı.

Posta.com.tr | İngiliz televizyon kanalında sunuculuk yapan 29 yaşındaki Ellie Costello, her zamanki gibi programını sunmak üzere kamera karşısına geçti. Genç kadın, bir dönem reality şov yıldızı olan ve şimdi 'seyahat uzmanı' olarak kariyerine devam eden iki çocuk babası 41 yaşındaki Leo Jones'u konuk etti. Leo Jones, programa uzaktan bağlantı yoluyla katıldı. Costello, konuğuyla hiç yüz yüze tanışmamış olsa da Jones'un ona bir yıl boyunca kabusu yaşatacağından ve uykularını kaçıracağından habersizdi.

Haberin Devamı

PROGRAMDAN HEMEN SONRA BAŞLAYAN KABUS

Ellie Costello'nun kabusu, programdan hemen sonra başladı. Leo Jones, Costello'nun programının çekildiği bölgelerde görülmeye başladı. Bir keresinde Jones, sabahın 5'inde stüdyoya geldi. Neyse ki Costello, o gün işte değildi.

Jones, hava yolları çalışanlarının hayatını konu alan bir reality şov ile ün kazanmıştı. Ağustos 2021'de Costello'nun prpgramına katılırken kendini 'seyahat uzmanı' olarak tanıttı ve programda Covid-19 pandemisinin etkilerini analiz etti. Yayının ardından ikili, yalnızca birbirlerine teşekkür eden bir mesaj yolladı ve bundan başka bir yazışma olmadı.

UYGUNSUZ MESAJLAR

Jones, Costello ile o yılın Ekim ayında yine görüşme yaptı ve birlikte bir gezi programı sunma teklifinde bulundu. Ardından "Sabahları seni görmeyi seviyorum" yazdı.

Haberin Devamı

Costello, Jones'a cevap vermese de Jones ona 'Nefesimi kesiyorsun', 'Beni kelimelerin ötesinde motive ediyorsun', 'Seni görmeyi seviyorum', 'Sen gün ışığımsın seni seviyorum' gibi mesajlar yazmaya devam etti.

Jones "Seni görmeyi beklemek beni deli ediyor" yazdığında ise Costello en sonunda "Bana mesaj atmayı kes bu uygunsuzluğun ötesinde" yazdı.

'SANA KİMSE YAKLAŞAMAYACAK'

Costello'nun mesajını alan Jones, sadece 3 ay sessiz kalabildi. Bu kez de farklı Instagram hesapları açan Jones, "Biliyorum sana mesaj atmamalıyım ama seyahat endüstrisine katkılarından dolayı sana teşekkür ederim" dedi ve ardından "Sana kimse yaklaşamayacak" yazdı.

Costello, kendisiyle iletişime geçen sosyal medya hesaplarını engelledi.

Bu yılın haziran ayında Jones, Paddington'daki telebizyon stüsyosuna geldi ve Costello'nun müsait olup olmadığını sordu. Ardında üzerinde 'Leo'dan günaydın' yazan çiçekler gönderdi.

Costello ayrıca Jones'tan mailler de almaya başladı. Bir mailinde Jones, "Ellie, sapık gibi olmak istemiyorum ama sana karşı özel hislerim var. Yolculuğumda çok önemli oldun" yazdı.

TAKINTISI DAHA DA İLERİ GİTTİ

Jones, bundan daha da ötesine gitti. Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreninde canlı yayın yapan Costello, kalabalığın arasından Jones'un elleri cebinde ve gülümserken kendisine doğru geldiğini gördü. Costello, hemen polis çağırdı ve panik atak geçirdi. Polis onu sakinleştirmeye çalışırken Jones ise gözden kayboldu.

Haberin Devamı

SOLUĞU MAHKEMEDE ALDI

16 ay süren korkunç takibin ardından Ellie Costello, mahkemeye başvurdu. Costello, tanık odasında ağladığını ancak mahkeme salonundaki herkese neler yaşadığını anlatmak için tüm gücünü toplayıp kürsüye çıktığını söyledi. Jones'un hayatına ve işine olan etkisini anlatan Costello, kendisine koruma verildiğini açıkladı.

Kraliçe'nin cenazesinde yaşadıklarının anlatan genç kadın, "Bana doğru yaklaştığını görünce panik atak geçirdim. Nefes alamadık ya da konuşamadım. Yayınımı izledikten sonra beni takip etmiş olmalı. Onun yüzünü düşünmek beni ağlatıyor. Bunun bu kadar uzun sürmesine izin verdiğim için kendime kızıyorum" dedi.

HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Costello'ya hayatı zindan eden Leo Jones için mahkeme kararını verdi. Jones, genç kadını ciddi şekilde korkuttuğunu, sıkıntı ve zihinsel zarar verme suçunu kabul etti. Jones hakkında iki yıl ertelenmiş 26 haftalık hapis cezası ve 5 yıl uzaklaştırma emri verildi. Jones'un şu anda yaşlı babasına baktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Mahkemenin ardından Costello "Tek istediği yasaklama emriydi çünkü o zaman kendimi güvende hissedebilirim. Bu yüzden 5 yıllık yasaklama emrine sahip olmam iyi" dedi.