Dünya Putin dublör mü kullanıyor? Yüz tanıma uzmanı bu işaretlere dikkat çekti

Putin dublör mü kullanıyor? Yüz tanıma uzmanı bu işaretlere dikkat çekti

Paylaş
Putin dublör mü kullanıyor? Yüz tanıma uzmanı bu işaretlere dikkat çekti

Rus lider Vladimir Putin'in Mariupol'e yaptığı ziyaret, birçok komplo teorisini de peşinde getirdi. Askeri eğitim almış bir yüz tanıma uzmanı, Putin'in suikastten korkutuğu için dublör kullandığını öne sürdü. Bu iddiasını kanıtlamak için bazı işaretlere dikkat çekti.

Posta.com.tr | Ordu eğitimi almış bir yüz tanıma uzmanı olan Graham Yuill, Rus lider Vladimir Putin'in suikastlerden sağ kurtulabilmek için dublörlerine güvendiğini öne sürdü. Kuzey İrlanda'da görev yapmış bir terör uzmanı olan Yuill, Putin'in çevresinde dönen darbe planları ve uluslararası tutukla emri nedenile her zamankinden daha panik halinde olduğunu söylüyor. 

Haberin Devamı

Suikast korkusu nedeniyle Putin'in halkın karşısına dublörlerini yolladığı uzun zamandır konuşulan bir teori. Ancak son olarak Rus liderin Mariupol'de bir gece yarısı ortaya çıkışı ve yüz hatlarındaki gözle görülür farklılık, Putin'in dublör taktiğini yeniden gündeme getirdi. 

Biyometri alanında uzun yıllar deneyime sahip olan Graham Yuill de Putin'in mükemmele yakın dublörler kullandığına inanan kişilerden biri. Yuill, bir dizi kilit işaret nedeniyle Putin'in dublör kullandığına inandığını söylüyor. 

DUBLÖRÜ ELE VEREN DETAYLAR

65 yaşındaki Putin'in Mariupol'deki görüntülerini izleyen Yuill, dublörü nelerin ele verdiğini açıkladı.

 

"Her insanın yüzü, gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu belirleyebilecek benzersiz özelliklere sahiptir" diyen Yuill, Putin'in görüntüsü hakkında şunları söyledi:

Haberin Devamı

Putin'in Ukrayna'da çektiği fotoğraflar onun tüm yüz özelliklerine uymuyor. Saçları, kulakları ve gözleri mükemmeldi. Ama burnu, çenesi ve burun ile dudaklarının üstü farklıydı.

Graham Yuill, Mariupol'de Putin'e eşlik eden güvenlik görevlilerinde de bazı kusurlar olduğunu söylüyor. Graham'a göre Putin'in yanındaki korumalar profesyonele benzemiyordu. 

Normalde böyle bir ziyarette görmeniz gereken zırhlı araçlar gibi yüksek güvenlik önlemleri yoktu. Putin'in fotoğrafına bakarak bir şeylerin yolunda gitmediğini anlayabilirsiniz.

Graham, "Putin'in Ukrayna'da dolaşırken çekilmiş son görüntülerini inceledikten sonra, suikasta kurban gitme paranoyaklığı nedeniyle dublör kullandığına makul şüphenin ötesinde ikna oldum. Dublörü, Putin gibi yürümek için eğitilmiş ve kulaklarından ameliyat olmuş olabilir" dedi.